Cela stotnija punc vseh starosti in iz vseh koncev Slovenije se je že odločilo, da bodo dan žena letos praznovale po svoje. S pohodom ali tekom po rudniških rovih, v prijetni družbi, blatne, a nasmejane.

Prijave za prireditev Punce v jami prihajajo na naslov organizatorjev iz vseh koncev Slovenije. Dan žena je v zasavskih krajih še vedno velik praznik. Zasavske ženske so ga od nekdaj praznovale. Pravzaprav so prvo praznovanje v Sloveniji pripravili prav v Trbovljah tam na začetku 20. stoletja. Takrat kot po najbolj naprednih družbah na svetu.

Danes ga ne praznujejo več tako na veliko. V Zasavju pa je osmi marec še vedno dan za ženske. In organizatorji prireditve Punce v jami bodo poskrbeli, da bodo ženske 4. marec preživele v dobrem vzdušju. Kot se za ženske spodobi.

Prireditev ni samo tekmovalna, čeprav organizatorji merijo čas in proglasijo najhitrejše. Ženske lahko jamo tudi samo prehodijo in se družijo. Po teku (hoji) v jami jih čaka druženje, koncert, jamski škrat Perkmandeljc in veliko zasavskega humorja, počastili jih bodo člani Društva copatarjev, razglasili bodo zmagovalke po kategorijah.

Letošnja prireditev Punce v jami bo v soboto, 4. marca 2023. Prijave so odprte. Ne zamudite druženja, dobrega žura in praznovanja, ki si ga boste zapomnile. Le za ženske, ki jih ni strah izzivov!

Prijavite se lahko na tej povezavi.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDela proti Orehovici se nadaljujejo
Naslednji članekApokaliptični svet