Občina Trbovlje načrtuje gradnjo enodružinskih hiš za mlade družine. V naselju na sončnem predelu Trbovelj, dvignjenem nad dolino in v bližini rekreacijskih zelenih površin, bi našlo svoj prostor 23 enodružinskih hiš.

Velikost parcel je predvidena med 500 do 800 m2. V osnovi sta predvidena dva generalna tipa gradnje, ki imata znotraj tlorisne razporeditve možnost prilagoditve v več podtipov. V osrednjem pasu naselja so predvidene kompaktnejše hiše, na obrobju pa podolgovate oblike.

Trenutno izdelujejo projekt komunalne infrastrukture, gradnje se bodo lotili prihodnje leto. Potem bodo ponudili parcele na trgu. Občina si želi estetsko ureditev naselja in zagotoviti udobnost bivanja. S tem projektom bi radi v Trbovlje privabili (in seveda zadržali) mlade družine, obljubljajo prijazne cene.

Še nekaj tehničnih podrobnosti načrtov:

Tip A: tlorisna dimenzija objekta 13.5 x 6.60 m, z nadstreškom 18.50 x 8.30 m. Kvadratura objekta znaša 75 m2 v pritličju in 73,7 m2 v nadstropju, skupno torej 148,7 m2. V pritličju so bivalni prostori, v nadstropju spalni. V nadstropju je predviden horizontalni balkon ob daljši stranici.

Tip  B: tlorisna dimenzija objekta 10.5 x 8.30 m, z nadstreškom 15.50 x 8.30 m. Kvadratura objekta znaša 69,5 m2 v pritličju in 68 m2 v nadstropju, skupno neto 137,5 m2. V pritličju so bivalni prostori, v nadstropju spalni. Hiša nima predvidenih balkonov, opcijsko je možna umaknjena balkonska pokrita loža.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje