Policisti so na območju Zasavja v tem tednu poleg rednih nalog obravnavali še precej drugih stvari. Ukvarjali so se s prometnimi nesrečami, kršitvami javnega reda in miru, najdenim denarjem na bankomatu, pomagali so tudi starejši osebi, ki je padla in si poškodovala roko.

PP Hrastnik

V ponedeljek okoli  7. ure so policiste obvestili o prometni nesreči, do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice osebnega vozila. Na vozilih je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne zvečer so policiste obvestili, da se je potnica na avtobusu nedostojno vedla do voznika. Kršiteljici so izdali plačilni nalog.

V sredo okoli 13.30 ure so policiste obvestili o prometni nesreči, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Na vozilih je nastalo za okoli 8.000 evrov materialne škode. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Istega dne zvečer  so policiste obvestili, da v prodajalni s hitro prehrano razgraja občan. Pijan moški je prišel v prodajalno, se nedostojno vedel do vseh. Morali so ga pridržati.

PP Trbovlje

V torek  so v Trbovljah zaradi kršitve nočnega miru policisti posredovali pri občanu, ki je v stanovanju razbijal in razgrajal. Prislužil si je globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru. V četrtek pa so v večernem času prejeli obvestilo o glasni glasbi v zasebnem stanovanju. Na kraju so policisti s kršiteljem opravili razgovor in mu izrekli opozorilo.

V dveh primerih so intervenirali zaradi nepravilnega parkiranja vozil in ustrezno ukrepali.

V četrtek sta policista sta pri rednem delu videla padec starejše osebe, ki si je ob padcu poškodovala roko. Odpeljala sta jo na urgenco, kjer ji je zdravstveno osebje nudilo zdravniško oskrbo.

PP Zagorje ob Savi

V torek so policisti obravnavali prometno nesrečo s povoženjem živali in ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V sredo so intervenirali zaradi spora treh oseb. Obravnavajo sum kaznivega dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP Litija

V ponedeljek okoli 17.30 je voznik osebnega vozila vozil iz smeri Zagorja proti Litiji, ko je pri Spodnjem Logu v nepreglednem ovinku pričel prehitevati tovorno vozilo pred seboj v trenutku, ko je nasproti pripeljalo drugo tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila je s sprednjim delom najprej trčil v nasproti vozeče vozilo, nato pa ga je odbilo še v bok tovornega vozila, ki ga je prehiteval. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Čaka ga prekrškovni postopek.

Istega dne in nato še v torek so obravnavali  po dve nesreči s povoženjem živali in ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V sredo so vozniku, ki ni imel vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo. Obravnavali so tudi kršitev javnega reda, o sporu dveh oseb še zbirajo obvestila. Ukvarjali so se še s prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik, ki je trčil v prometno signalizacijo.

V sredo zvečer je bil  v Litiji najden denar na bankomatu. Lastnika še niso našli.

V četrtek so na cesti v Zgornjem Hotiču obravnavali prometno nesrečo, prišlo je do oplaženja z ogledali med dvema tovornjakoma. Eden izmed udeležencev je s kraja odpeljal.

Istega dne okoli 17.30 so obravnavali prometno nesrečo na Sitarjevški cesti v Litiji. Udeležena sta bila voznika osebnih vozil, do nesreče pa je prišlo  zaradi neupoštevanja pravil srečanja v križišču. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Isti večer so vozniku kolesa z motorjem  zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli moped.

Savus

Fotografija je simbolična