V Zagorju so 4. avgusta na osrednji občinski proslavi podelili letošnja občinska priznanja. Župan občine Zagorje Matjaž Švagan je podelil srebrno plaketo občine Zagorje ob Savi Ani Praznik, ki širi dober glas o Zagorju, od koder izhaja.

Objavljamo obrazložitev plakete.

Ana Praznik

“Ano Praznik sta kot osnovnošolko na Skvarčevi šoli najbolj zanimala glasba in šport. Med rokometom in petjem je nazadnje izbrala drugo, saj se je po uspešni avdiciji za oddajo Popstars pred dvajsetimi leti vključila v najstniško glasbeno skupina Bepop. Skupina se je leta 2019 v nekoliko manjši zasedbi, kot trio, spet vrnila na glasbene odre.

Od leta 2006 je sodelavka Radia Center, kjer je sprva delala kot producentka, nakar se je preizkusila še pred mikrofonom kot moderatorka. V zadnjih letih smo jo lahko spoznavali tudi na televiziji kot voditeljico oddaje Delovna akcija. Posnetih je bilo že pet sezon te oddaje s človekoljubno vsebino. Z lastno kolekcijo šolskih zvezkov je pomagala še v humanitarni akciji Veriga dobrih ljudi.

Ani Praznik za vse našteto, s čimer širi dober glas tudi o Zagorju, od koder izhaja, podeljujemo srebrno plaketo občine Zagorje ob Savi.”

Savus

Foto: Robi Verbajs