Regionalni razvojni svet zasavske regije se je 27. septembra 2023 sestal na svoji sedmi redni seji v obdobju 2021-2027. Na seji so obravnavali prvo kvartalno poročilo o izvajanju območnega načrta za pravični prehod Zasavske premogovne regije za obdobje april – junij 2023, projekt Podjetno nad izzive (PONI) kot prvi predlagan projekt v okviru Dogovora za razvoj regij (DRR) 2021 – 2027 ter novosti na področju Sklada za pravični prehod.

Seje, ki jo je vodil predsednik razvojnega sveta Marko Funkl, so se udeležili tudi nekateri poslanci iz zasavske regije, direktorica Gospodarske zbornice Zasavje in predstavnica Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj. Direktor RRA Zasavje Jani Medvešek je predstavil izsledke prvega kvartalnega poročila o izvajanju Območnega načrta za pravični prehod Zasavske premogovne regije za obdobje april – junij 2023, ki jih je pripravila strokovna sodelavka Maja Čepič Žnidar. Potekale so aktivnosti na prednostnih operacijah v okviru območnega načrta.

Jernej Lipar iz RRA Zasavje je predstavil napovedano objavo povabila razvojnim svetom regij za pripravo in podpis dogovorov za razvoj regij za programsko obdobje 2021−2027, ki se nanašajo na sofinanciranje projektov v okviru naslednjega cilja evropske kohezijske politike. Veliko razprave je bilo med obravnavo aktualnih aktivnost Sklada za pravični prehod. Center informira lokalne skupnosti, gospodarstvenike in druge deležnikov v zasavski regiji o priložnostih Sklada. Pripravljeni so tudi prvi razpise Sklada, verjetno bodo objavljeni še v letošnjem letu.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekPohod po Sovretovi poti
Naslednji članekŠport in branje