Od 23. do 29. septembra je v okviru Evropskega tedna športa potekalo ogromno športnih aktivnosti. Na OŠ Tončke Čeč smo projekt zaključili z evropskim šolskim športnim dnevom.  

Prvošolci in drugošolci so nabirali korake, tretješolci so seštevali opravljene ponovitve različnih nalog z žogo, četrtošolci pa so nabirali metre v okolici šole. Učenci od 5. do 9. razreda pa so letos imeli prav posebno nalogo, saj so s kolebnico šteli opravljene poskoke.

Vse se je vrtelo okrog številke 2023 in vsi oddelki so uspešno opravili svojo nalogo. Prav tako pa so se nabiranju poskokov uspešno pridružili učitelji. Hkrati se je naša šola pridružila tudi vseslovenski akciji Pokloni čas, polepšaj dan v okviru povezovanja projektov Zdrava šola in NMSB’23.

Medgeneracijsko branje in pogovor o kakovostni knjigi, besedilu, pesmi lahko poveže različne generacije, da si med seboj izmenjujejo vtise, spomine, znanje in izkušnje. Povabilu v našo šolsko knjižnico so se odzvale mlade upokojene učiteljice. S pripravo medgeneracijske bralne dejavnosti tudi naša šola spodbuja pozitiven odnos do branja in pripovedovanja ter hkrati poslušanja.

Učenci 1. razreda so uživali v pripovedovanju EKO pravljice Mamica Dravica/Pravljica o reki Dravi (slovenska ljudska) in okušanju belega ter rženega kruha. V 2. in 3. razredu so se učenci preizkusili v pripovedovanju zgodb s pomočjo kart pripovedovalk in osnovnim enovrstičnim kvačkanjem. Dejavnost smo poimenovali kvačkamo besede in kvačkamo zapestnice.

Z izbranimi aktivnostmi učence spodbujamo h krepitvi socialnih veščin, prostovoljstvu, branju, strpnosti, ustvarjalnosti, razbijanju stereotipov, humanosti in druženju. Na ta način vzpostavljamo dragoceno obliko spodbujanja sobivanja, druženja in plemenitenja medsebojnih vezi.

Urša Bajda, Miha Kovačič

Foto: OŠ Tončke Čeč Trbovlje


 

Prejšnji članekSpremembe pri razvoju regije
Naslednji članekRokodelsko znanje