ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Šport in špas – druženje generacij

(P)ostanimo fit & fajn je bil naziv dogodka, ki so ga v petek, 5. maja, pripravili na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje v okviru dogodka Šport in špas – druženje generacij. Tega so organizirali že četrto leto zapored.
Letos so udeležencem ponudili sodelovanje pri 17 različnih športnih aktivnostih, vsak otrok si je izbral dve, tri ali štiri aktivnosti, odvisno od zahtevnosti in časa trajanja posamezne dejavnosti. Lahko so izbirali med karatejem, judom, košarko, šahom, plesom, zumbo, fitnesom, kegljanjem, nordijsko hojo, plezanjem na umetni steni in krajšim planinskim pohodom.

Začeli so s skupinskim ogrevanjem, s plesom v šolski telovadnici, nadaljevali z delom po delavnicah, zaključili pa z medrazrednimi igrami z žogo – kdor ni sodeloval, je navijal. Strokovni delavci šole so s svojim aktivnim sodelovanjem učence in druge udeležence navduševali za zdrav življenjski stil, za več gibanja in druženja.

Med predahom so se okrepčali z malico, ki so jo pripravili učenci v kuharski delavnici, in se odžejali s sladkimi zeliščnimi napitki.

Na šoli je so organizirali tudi brezplačno merjenje sladkorja v krvi in krvnega tlaka ter predavanje s priporočili o zdravem načinu življenja.

ZT

Isti avtor