Lainščka smo lahko  spoznali  pred leti že v Knjižnici Mileta Klopčiča, ko je predstavljal svoje romane. Skoraj vsi so upodobljeni tudi na filmskem platnu.  2007 pa je izdal zbirko pesmi Ne bodi kot drugi, s katero se je še bolj približal  slovenskim bralcem, saj je bila zbirka enajstkrat ponatisnjena … In ravno ta pesem je bila prva, ki je prevzela Ditkinega očeta, da jo je uglasbil. Tako se je začelo. Ditka  je počaščena, da poje njegove pesmi, Feri pa tudi ne more skriti navdušenja nad mlado pevko, ki s kitaro v roki in mladostnim glasom vodi poslušalce z nežnimi, liričnimi stihi v nove dimenzije umetniškega ustvarjanja.
Svoje pesmi je recitiral tudi Lainšček sam in povedal  zgodbo, ki jo označuje. Največ pesmi je bilo iz njegove zadnje zbirke Šlagerji, ki so jo obiskovalci koncerta s podpisom avtorja lahko kasneje tudi kupili.

Glasbeno – literarni koncert, prežet s harmonijo, ljubeznijo in hrepenenjem, je poslušalce navdušil, saj niso vajeni takih kombinacij v zagorski gledališki dvorani.

Fanči Moljk

Prejšnji članekŠport in špas – druženje generacij
Naslednji članekMed finalisti za kresnika dva Zasavca