Spekter doniral gasilne aparate

Podjetje Spekter je ob 30 letnici družbe v torek, 12. oktobra, trem zasavskim občinam, oziroma gasilcem v vseh treh občinah, doniralo visokotlačne nahrbtne gasilne aparate.

Zasavska gospodarska družba Spekter ob obletnicah ponavadi donira širši zasavski skupnosti. Ob 25 letnici družbe so denar namenili Splošni bolnišnici Trbovlje za nakup opreme za oživljanje novorojenčkov. Leto, ob 30 letnici pa so se odločili za donacijo, ki je tesno povezana tudi z dejavnostjo družbe – stanovanjskim gospodarstvom.

Odločili so se za donacijo visokotlačnih nahrbtnih  gasilnih aparatov Vario 13. Gasilne aparate odlikuje nizka teža operativnega sistema, saj ima nahrbtnik z vso opremo le 26kg. Komponente so namreč izdelane iz karbonskih vlaken. Gašenje s temi aparati ne uniči pohištva, kot gašenje z vodo, so izredno učinkoviti in namenjeni za prvo posredovanje.

Donacija, vsaka občina je dobila en izjemno opremljen nahrbtnik, je bila vredna 15.000 evrov. V gasilskih enotah so pridobitve veseli, saj vedo, kam pomeni inovativni gasilnik HiPress Vario Carbon 13l. Odslej bodo gasilci zasavskih gasilnih enot lažje in hitreje posredovali na kraju požara, predvsem na težje dostopnih območjih in v višjih nadstropjih.

Zakaj donacija? V družbi so se odločili, da bodo namesto praznovanja oziroma obeležitve 30 letnice denar raje namenili donaciji. »S tem sledimo naši večletni zavezi družbeni odgovornosti in vlaganju v lokalno skupnost. Gasilni aparati so prepleteni tudi z našo osnovno dejavnostjo: vzdrževanjem in upravljanjem večstanovanjskih objektov,« pravijo v Spektru.

Savus

Foto: arhiv Spekter