Občina Hrastnik je objavila javni razpisa za dodelitev sredstev za prireditve in druge aktivnosti, ki pospešujejo kulturni, športni in turistični razvoj ter promocijo Občine Hrastnik za leto 2021.

Razpisni rok je odprt od 1. marca do 30. novembra 2021 oz. do porabe sredstev. Občina bo sofinancirala javne prireditve, kot so koncerti, predstave, razstave, proslave, okrogle mize, delavnice in druge prireditve, ki prispevajo k obogatitvi kulturnih dejavnosti na lokalni in širši ravni, športno- rekreativne aktivnosti in aktivnosti, ki pospešujejo turistični razvoj in promocijo občina na lokalni in širši ravni (festivali, sejmi, delavnice, pohodi, tekmovanja).

S takšnimi prireditvami krepijo druženje in socialne stike, izmenjujejo dobre prakse, poskrbijo za medgeneracijsko sodelovanje, vseživljensko učenje, športno udejstvovanje, promocijo ter ohranjajo kulturno identiteto na območju občine in izven nje. Seveda bodo letošnje prireditve tudi v Hrastniku v znamenju ukrepov zoper korono. Več o razpisu najdete na tej povezavi.

Savus

Foto: Občina Hrastnik (festival Funšterc)