Konec tedna so imeli policisti na območju Zasavja kar precej dela. Le v Hrastnik je bilo malo bolj mirno, v drugih treh občinah pa se je dogajalo veliko. V Trbovljah so v eni noči vlomili v več lokalov.

PP Zagorje ob Savi

Petek, 26. 2. 2021

Na PP se je zglasil občan in naznanil, da je prišel v spor s sosedom. Policisti okoliščine še ugotavljajo.

Na PP je poklical občan in zaprosil za prihod policistov, ker mu je neznani storilec porisal ograjo z grafiti, ter razlil olje pred hišo. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sobota, 27. 2. 2021

Na PP se je zglasila občanka in prijavila prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču, ki se je zgodila na območju PP Litija. Policisti so ugotovili, da je udeleženka parkirala osebni avtomobil na označenem parkirišču v Litiji. Ko se je pripeljala domov in parkirala, je opazila, da je vozilo poškodovano. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 200 evrov. Opravljen je bil ogled vozila, zbiranje obvestil v povezavi s prometno nesrečo pa se nadaljuje.

Ponedeljek, 1. 3. 2021

Na PP se je zglasila občanka in naznanila kaznivo dejanje goljufije. Omenjena je na spletni strani oddala oglas za prodajo športnih čevljev in prejela kontakt določene osebe – dogovor za prodajo in link, kamor naj vpiše številko tekočega računa, da ji nakaže denar. Pri pregledu računa pa je ugotovila, da je z njega zmanjkalo nekaj čez 100 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Občan je obvestil policiste, da mu je znana oseba namerno požagala drevo, ki je stalo na njegovi parceli. Policisti v zvezi naznanjenega suma kaznivega dejanja še zbirajo potrebna obvestila.

Neznanec je v nabiralnik PP Zagorje ob Savi odložil ključe osebnega avtomobila znamke Ford z obeskom Avtohiša Klemenčič. Naknadno so ugotovili, da so ključe našli 1. marca na območju Železniške postaje Zagorje ob Savi.

PP Trbovlje

Petek, 26. 2. 2021

Policisti so obravnavali štiri tatvine, ki so se zgodile na vlomni način. V vseh primerih je neznani storilec preiskal notranjost poslovnih prostorov in odtujil manjšo količino gotovine, ki se je tam nahajala. Policisti dejanja še preiskujejo.

Sobota, 27. 2. 2021

Policisti so intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru. Kršitelj, ki je poslušal glasbo na prekomerni jakosti, je prejel plačilni nalog.

Ponedeljek 1. 3. 2021

V  dopoldanskem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča zaradi prekratke  varnostne razdalje. 74-letni voznik osebnega avtomobila je trčil  v  pred  njim  v koloni ustavljen osebni avtomobil 71-letne voznice, katere  vozilo je nato odbilo na pločnik, kjer je trčila v kovinski steber. Povzročitelj  je  nato  z  vozilom  oplazil  še osebni avtomobil 56-letnega voznika.  Skupna  škoda  na  vseh  treh  vozilih  znaša  okoli  2.000 evrov, povzročitelju so policisti za prekršek napisali globo.

V popoldanskem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je občan z glasno glasbo motil mir, zaradi česar so mu izrekli globo.

V  popoldanskem  času  so  policiste obvestili  o delovni nesreči na območju Trbovelj,  v kateri se je hudo telesno poškodoval 35-letnik.

PP Hrastnik

Ponedeljek, 1. 3. 2021

Policisti so nudili asistenco zdravstvenemu osebju do zdravstvene ustanove.

PP Litija

Petek, 26. 2. 2021

Na PP se je zglasil občan in prinesel bankovce, ki jih je našel pred poslovno stavbo v Litiji. Policisti boso skušali ugotoviti lastnika in mu denar vrniti.

Policisti so obvestili o najdbi denarnice z vsebino v Ljubljani. Policisti so o najdbi obvestili lastnika, ki živi na območju PP Litija.

Policiste so obvestili o razliti nafti po vozišču lokalne ceste v okolici Litije. Policisti so  preverili lokacijo in ugotovili dejansko razlitje nafte ter o tem obvestili vzdrževalca cest, da so sanirali razlitje.

Policiste so obvestili o tem, da je pes ugrizel občanko. Ta v postopku ni želela sodelovati in ni povedala kje in kdaj je do ugriza prišlo. O dogodku je bil obveščen VURS.

Policisti so izvedli hišno preiskavo garaže v kraju na območju občine Litija. V hišni preiskavi so zasegli zavitek z neznano belo prašno snovjo ter pištolo neznane znamke. Sledi prekrškovni postopek.

Policiste so obvestili o kršenju javnega reda in mira na vlaku, ki je vozil proti Litiji. Policisti so na ŽP opravili kontrolo ter pri tem legitimirali dve osebi. Zaradi kršitve po Zakonu o zaščiti živali bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Sobota, 27. 2. 2021

Policiste so obvestili o prometni nesreči s poškodovanjem osebnega avtomobila. Policisti so po preverjanju pogojev za udeležbo v prometu izdali obvestilo o odstopu od obravnave.

Nedelja, 28. 2. 2021

Policisti so občanki zasegli manjšo količino neznane posušene rastline zeleno rjave barve. Zaseženi deli rastline bodo poslani v analizo. Po prejeti analizi bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Policisti so opravili kontrolo voznika kolesa, za katerega je obstajal sum, da vozi pod vplivom psihoaktivnih snovi. Policisti so odredili preizkus, ki pa ga je kolesar odklonil. Po izvedenem postopku so policisti kolesarju izdali plačilni nalog.

Savus

Fotografija je simbolična.