»Start: Evropark. Verjetno okrajšava za evropski park. Huh! Bolj ne kot ja pa so izvirni tile naši sosedje. Torej na zahodu ne prav dosti novega.  
Sicer se sama na Zagorje ne razumem kaj dosti, ampak točnejši naslov same lokacije je bojda Potoška vas. Kljub temu dvomim, da ima ta podatek dovolj veliko uporabno vrednost. Bolj uporabno za vnos v aparature ure neslutenih zmožnosti: navpična oddaljenost sredine parkirišča pri omenjenem parku od gladine morja je nekje slabih 272 metrov.

»Buči, buči, morje adrijansko«, samo letos aprila nikar po Jenkovo. In ker ne govorimo o generacijah Y in X, sta zemljepisna širina 46.144927 in dolžina približno okoli 15.005408. Tudi časovni pas priznavajo isti kot prebivalci preostanka naše lepe kokoške. Natančneje kot sem sama, lahko koordinate poskusite odčitat sami. Ali pa jih rajši izračunajte. Avtor: G. Ugl (povzeto po Pižami; z ali brez pižame, ampak po Pižami).

Pa komu sploh mar nadmorske višine in vsi ti krajevno nelogični stopinjski podatki, če pomislim, da se bo vendar takoj treba zagnati v hrib. No, sama bom to vsaj poskusila. Drek, še to. Ne samo, da je v jami tema, prej zagrizem še v ta zagorski klanec. Sicer z novo asfaltno prevleko, ampak do vrha klanca pa se ne obeta nič dobrega. V bistvu čisto nič. Ne prigrizkov, ne tekočih okrepčil. Še voza ne, da bi človek tekel za njim,« med drugim piše Barbara Hanžič Visinski na spletni strani www.rudarski-maraton.si.

ZT

Prejšnji članekPogledali v preteklo leto
Naslednji članekOpit obležal