Člani Občinskega združenja slovenskih častnikov Hrastnik (ZSČ) so se 9. marca sestali na rednem letnem zboru. Udeležilo se ga je 39 članov. Povabilu na zbor članov so se odzvali tudi gosti: hrastniški župan Miran Jerič, član predsedstva ZSČ in regijski koordinator ZSČ za Zasavje Bojan Šoper, predsednik OZVVS Zasavje Božo Majcen, predsednik PVD Sever Zasavje Alojz Klančišar, predstavnik poveljstva 20. pehotnega polka iz Celja Franc Ostrunič, predsednik OZSČ Laško Zvonko Zorec, predsednik OZSČ Zagorje Franc Šuštar in predstavnik SD Rudar Vladimir Mrak.
Predsednik združenja Gorazd Hafner je zadovoljno povedal, da je društvo lani izvedlo več aktivnosti, kot je bilo v načrtih, pridružilo pa se jim je tudi osem novih članov. Zahvalil se je članom, ki se redno udeležujejo aktivnosti združenja. Pohvalil je člane strelske sekcije za njihovo udeležbo in uspehe na strelskih tekmovanjih. Posebej je poudaril tudi nekatere vojaško strokovne aktivnosti, na primer ekskurzijo na Kras in Primorsko, kjer so se seznanili z delovanjem Teritorialne obrambe v vojni za Slovenijo leta 1991, ekskurzijo v operativni center Slovenske vojske na Vrhniki, urjenja, tekmovanja, proslave in predavanja.

Predsednik združenja je zbranim predstavil tudi program dela in finančni načrt za leto 2017. Združenje si prizadeva ohranjati pridobljena vojaško strokovna znanja in pridobivati nova. »S svojim delovanjem želi združenje dati tudi svoj prispevek k večji stopnji domoljubja, z nekaterimi aktivnostmi skrbeti tudi za kulturno, rekreacijsko in športno dejavnost članov ter povečati sodelovanje s sorodnimi združenji ter drugimi veteranskimi in domoljubnimi združenji v Zasavju,« so zapisali v združenju. Po razpravi so program dela in finančni načrt soglasno sprejeli. Sprejeli so tudi sklep o pristopu združenja v Koordinacijo veteranskih in domoljubnih združenj za Zasavje. Listino bodo slovesno podpisali 22. aprila 2017. Ob zaključku zbora sta Hafner in Šoper podelila priznanja ZSČ najbolj dejavnim članom združenja.

Pisno priznanje Zveze slovenskih častnikov so prejeli Jože Guzej, Stanislav Kirn, Janez Medvešek, Jože Medvešek, Miladin Rakič, Branko Šmit, Niko Toplak in Ljubo Zalezina. Bronasto medaljo ZSČ so nadeli Andreju Mlinarju, Janezu Koritniku in Igorju Pogačniku. Plaketo ZSČ sta dobila Rudolf Senčar in Ivo Vučetič, častni znak ZSČ za sodelovanje pa Strelsko društvo Rudnik Hrastnik.

David Srebotnik in Jani Zore

Prejšnji članekMednarodna konferenca in turnir
Naslednji članekSnežne in drugačne priprave