četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Mednarodna konferenca in turnir

Minuli teden so člani debatnega kluba Logos iz GESŠ Trbovlje ponovno debatirali. Bivši in sedanji člani Logosa so 9. marca na mednarodni konferenci IATEFL v Topolšici najprej izvedli debato, v kateri so za profesorje in učitelje angleškega jezika vrednotili dejstvo, da so socialna omrežja postala primarni vir informacij. Nastopili so Peter Adamič, Neja Berger, Rok Hafner in Taja Kovačič.
V nadaljevanju so člani Logosa izvedli še delavnice, na katerih so se imeli udeleženci konference priložnost preizkusiti tudi praktično, a v skrajšani obliki.

Istega dne se je v Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer pričel tudi tradicionalni največji slovenski mednarodni turnir z udeležbo ekip iz Slovenije, Velike Britanije, Libanona, Češke, Romunije, Italije, Hrvaške, Gruzije, Bosne in Hercegovine in Turčije.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je prvi dan turnirja sprejel predstavnike klubov, ki delujejo vse od začetkov leta 1996 in se tako sestal tudi s predstavniki DK Logos ter si nato še ogledal debato med GESŠ Trbovlje in Gimnazijo Bežigrad. Debato, na temo ameriško-ruskih odnosov, je sodila mednarodna strokovnjakinja  Sharmila Parmanand z Univerze v Cambridgeu, ki je zmago dosodila Logosu.

Sledilo je še pet debatnih krogov na različne teme in Logos se je tudi tokrat prebil do četrtfinala.

V razvrstitvi posamičnih govorcev so imeli Hrvati tretjo najboljšo govorko, drugi najboljši govorec je bil Vasja Grošelj, prvo mesto na turnirju pa je zasedla Iza Jerman. Oba sta iz Debatnega kluba  Logos GESŠ Trbovlje.

ZT

Isti avtor