ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Smuka na smučišču Kandrše Vidrga

V soboto, 11. januarja, bodo pognali vlečnico na smučišču Kandrše Vidrga. Tako bo tudi v Zasavju vsaj otrokom na voljo smuka, ki jo je letos v Sloveniji zaradi toplega decembrskega vremena težko najti.

Ob gostišču Vidrgar že 30. sezono umetno zasnežujejo butično smučišče, na katerem predvsem mladeži iz lokalnega okolja omogočijo narediti prve smučarske korake. Smučišče Kandrše Vidrga je namenjeno začetnikom in nezahtevnim smučarjem. Za delanje umetnega snega imajo na voljo tri snežne topove, ki bodo do sobote nabruhali dovolj snega, nekaj pa ga bodo imeli še na zalogi.

»Na smučišču poleg smuke in sankanja ponujamo še tečaje za začetnike, pripravljamo športne dneve za šolarje, smučanje za zaključene skupine, rojstnodnevne zabave. Poleg smučišča je v gostišču Vidergar na voljo pestra gostinska ponudba, nastanitev s prenočišči in kotiček za sprostitev v savni z možnostjo zasebnega najema,« pravi Sebastjan Žibert iz Gostišča Vidergar.

V Sloveniji imajo v smučarskih centrih povsod precej težav s snežno odejo. Po novembru, ko so lahko uredili smučišča in naredili tudi precej umetnega snega, so decembrsko visoke temperature snežno odejo pobrale, zato nikjer niso mogli zagotoviti smuke na vseh progah. Očitno bo letošnja smučarska sezona bolj klavrna. Na Vidrgi upajo, da bodo lahko zagotavljali od sobote naprej normalno smuko vsem, predvsem mladim, ki so željni snežnih vragolij.

Več informacij o smučišču in ponudbi lahko najdete na www.vidrgar.si, ali po telefonu na 041 557 486.

PR objava

Foto: Gostišče Vidergar

Isti avtor