Med 5. do 11. avgustom se je skoraj 500 mladih prostovoljcev zbralo na taboru skavtskih voditeljev SREČAnje, ki se je začel z dvodnevnimi družbeno odgovornimi lokalnimi projekti po celi Sloveniji, nadaljeval pa na tabornem prostoru v Želodniku pri Domžalah. Del projekta so bili tudi stanovalci zasavskega VDC, ki so se dva dni družili s skupino skavtov.

Druženje je bilo del večjega dogodka mladinskih prostovoljcev – tabora voditeljev SREČAnje 2019, ki je trajalo od 5. do 11. avgusta. Okrog 500 skavtov je pomagalo več kot 1200 ljudem v različnih skupinah, skupnostih, društvih, institucijah, ustanovah, domovih … 

“Kljub temu, da smo včerajšnji dan začeli v rahli negotovosti, zaskrbljenosti ter s kančkom strahu,” so po dveh dneh, preživetih z uporabniki VDC, povedali skavti, “sta bila to z naše strani zelo lepo preživeta dneva. Gre za edinstveno izkušnjo, preko katere smo razbili marsikateri predsodek, osebnostno zrasli, predvsem pa spletli nova prijateljstva. Zanimivo nam je bilo spoznavanje okolja in stanovalcev.”

Skavti so stanovalce učili skavtskih veščin, delali so vozle, preizkusili pa so se tudi v Kimovih igrah, v katerih igrajo glavno vlogo čuti. Skupaj so postavili bivak in dan zaključili ob tabornem ognju. Noč so skupaj preživeli v telovadnici, naslednji dan pa so ob jutranjih požirkih kave vneto pričakovali dopoldne družabnih iger in prepevanja. Skupno dopoldansko druženje je vključevalo tudi pripravo na piknik.

Savus

Foto: arhiv VDC Zagorje