Od 31. julija do 3. avgusta je v Zagrebu potekalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v karateju, kickboxu, judu in taekwondoju, ki se ga je udeležilo 1300 tekmovalcev s 404 univerz iz 36 držav. Slovenske barve je na Hrvaškem zastopalo devet študentov, med njimi tudi dva člana Karate kluba Trbovlje, Barbara Haberl in Blaž Hribovšek.

Prva je nastopila Barbara Haberl v kategoriji do 55 kilogramov in zaradi prvo dosežene točke (senshu) Italijanke izgubila z rezultatom 1:1. Italijanka je v nadaljevanju zabeležila tri zmage in se uvrstila v finale ter tako omogočila Hrastničanki repasaž in možnost za bronasto medaljo. Prvi repasaž je Haberl začela odločno, nekaj sekund pred koncem še vodila s 4:2, a na koncu izgubila s 4:5. Kljub dvema porazoma je ob koncu osvojila 9. mesto. Blaž Hribovšek je po prostem prvem krogu v drugem po sodniški odločitvi izgubil proti Francozu, saj se je borba končala z neodločenim rezultatom.

Slovenski karateisti se iz Zagreba vračajo brez vidnejše uvrstitve. Barbara Haberl in Maša Simončič iz Maribora sta osvojili deveto mesto. To je bil tako za Barbaro Haberl kot Blaža Hribovška prvi nastop na evropskem univerzitetnem prvenstvu.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje