sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Simona Jeraj (KS Rudnik): Težko bo, a bomo skupaj zmogli.

Predsednice in predsednike zasavskih KS smo povprašali, kako se v posameznih krajevnih skupnostih spopadajo s koronavirusom. Kako kot predsednice in predsedniki spodbujajo krajane k upoštevanju ukrepov in priporočil in ali organizirajo pomoč za ranljive skupine. Zanimalo nas je še, kako epidemija koronavirusa vpliva na njih osebno. Vsak dan objavljamo njihove odgovore.

Simona Jeraj, predsednica KS Rudnik, Hrastnik:

Foto: osebni arhiv

“Naša krajevna skupnost Rudnik je center občine, zato imam srečo, da skoraj vse aktivnosti, ki potekajo v občini, potekajo v naši KS Rudnik. Krajane tako lahko obveščam in osveščam le preko FB-ja, saj je to trenutno edini stik, ki ga lahko imam s krajani. V tem tednu bi namreč morali otvoriti pisarno KS Rudnik (do sedaj pisarne nismo imeli), pa smo še pred uradnimi vabili morali glede na trenutno dogajanje otvoritev odpovedati in bomo krajane v kratkem tudi obvestili, kako bo pisarna odprta (po omejitvi gibanja … karanteni). V tem tednu (najbrž do konca tedna) bomo v sklopu otvoritve pisarne uredili tudi FB stran KS Rudnik, ki bo v teh dneh služila predvsem kot informator. V sodelovanju z občino smo pomagali z društvi pripraviti seznam tistih, ki pomoč potrebujejo. Javno je objavljena številka za pomoč 03 56 54 360, ki velja za celotno občino Hrastnik. Dodatne informacije lahko krajani dobijo na občinski spletni strani: www.hrastnik.si ali pa nas kontaktirajo na mail KS Rudnik: ks.rudnik.hrastnik@gmail.com.

Kot diabetik spadam v ogroženo skupino in sem že par dni pred uvedbo karantene ostala in delala od doma. Zame je zelo pomembno, da ostanem zdrava in se gibam na svežem zraku, kar pa k sreči lahko počnem okrog domače hiše. Vsekakor se izogibam obiskom trgovin in ostalim skupinam, ljudem, … vse to zame postorijo “domači prostovoljci” (beri: družina). Zelo pomembno je tudi, da imamo doma podoben urnik, kot smo ga imeli pred uvedbo karantene in se tega urnika čim bolj držimo. Ja, težko bo, vendar bomo skupaj zmogli. Ostanite zdravi!”

Foto (naslovna): Branko Klančar

Isti avtor