Predsednice in predsednike zasavskih KS smo povprašali, kako se v posameznih krajevnih skupnostih spopadajo s koronavirusom. Kako kot predsednice in predsedniki spodbujajo krajane k upoštevanju ukrepov in priporočil in ali organizirajo pomoč za ranljive skupine. Zanimalo nas je še, kako epidemija koronavirusa vpliva na njih osebno. Vsak dan objavljamo njihove odgovore.

Janez Kotnik, predsednik KS Marno, Hrastnik:

“Prvi ukrep, ki smo ga skupaj s člani sveta KS Marno sprejeli, je bila odpoved praznovanja dneva žena, ki je bilo predvideno za 14. marec. Naknadno pa sva se s poveljnikom GD Marno Klemnom Trupejem odločila, da zapremo tako prostore KS kot tudi prostore GD za vsa druženja.

KS Marno je redko poseljena zato težav z zbiranjem večjih skupin nimamo. Ljudi sem po najboljših možnostih seznanil z urgentnimi številkami in načinom poteka življenja v času pandemije. Po KS sem izobesil letake z navodili, ki so mi bili posredovani iz strani občine.

Po predhodnem dogovoru z občino sem pozval člane KS, naj se vsak pozanima, če v njegovi okolici prebiva oseba, ki potrebuje pomoč. Zaenkrat to še ni bilo potrebno.

Glede na to, da sem človek , ki je zaradi službe veliko od doma, mi samoizolacija povzroča kar nekaj težav. Ena in zagotovo največja težava je onemogočeno delovanje firme, za katero sem odgovoren, saj se je trg v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Hrvaškem povsem zaprl. Sem človek, ki mi je zdravje pomembnejše od kapitala. Kljub temu, da dela v firmi ni povsem zmanjkalo, ostajam doma in se držim navodil CZ.”

Foto: arhiv Savus