Predsednice in predsednike zasavskih KS smo povprašali, kako se v posameznih krajevnih skupnostih spopadajo s koronavirusom. Kako kot predsednice in predsedniki spodbujajo krajane k upoštevanju ukrepov in priporočil in ali organizirajo pomoč za ranljive skupine. Zanimalo nas je še, kako epidemija koronavirusa vpliva na njih osebno. Vsak dan objavljamo njihove odgovore.

Ervin Renko, predsednik KS Dobovec, Trbovlje:

Foto: osebni arhiv

»V KS Dobovec smo krajane z dopisom, ki je bil poslan v vsa gospodinjstva, pozvali, da striktno upoštevajo vse ukrepe za zajezitev koronavirusa, predvsem, da ostanejo doma. Sporočili smo jim, da v kolikor rabijo pomoč ali življenjske potrebščine, smo na voljo predstavniki sveta KS in prostovoljnega gasilskega društva. S trgovino na Dobovcu smo dogovorjeni za preskrbo z živili, predvsem za bolne in starejše, da se ne izpostavljajo po nepotrebnem.

Sam večinoma delam od doma, vsi sestanki sedaj potekajo preko spletnih orodij. Menim pa, da se bo življenje po umiritvi razmer spremenilo, večje bo zavedanje o samooskrbi na vseh področjih ter o tem, da se da marsikaj postoriti na daljavo, brez da se po nepotrebnem ustvarja gneča v prometu. Sem zagovornik načela, da delo mora biti opravljeno, pri čimer ni nujno da je zaposleni osem ur na istem mestu, v kolikor narava dela to omogoča.«

Foto (naslovna): arhiv Savus