Hrastniški KRC ponuja za soboto spet zanimivo filmsko predstavo. Tokrat si boste lahko ogledali francosko belgijsko komično dramo Sibyl. Ogled je brezplačen.

Če si želite ogledati film, pošljite sporočilo na kino.krchrastnik@gmail.com in poslali vam bodo povezavo in geslo za ogled. Za tekoči teden sprejemajo sporočila od srede od 8. ure do petka do 12. ure. Film si bo mogoče brezplačno ogledati v soboto, 16. januarja, od 16. do 21. ure.

Vsebina

Sibyl, izmučena psihiatrinja, se znova posveti svoji strasti – pisanju. A njena nova pacientka Margot, obetavna igralka s številnimi težavami, predstavlja izredno mikaven vir navdiha. Sibyl je nad njo izredno navdušena, čustva pa skoraj že mejijo na obsesijo. Postane vse bolj vpletena v Margotino burno življenje, na dan pa privrejo tudi muhasti spomini, zaradi katerih se mora soočiti s preteklostjo.

O filmu

Režija: Justine Triet / Francija, Belgija / 2019 / 100 min / italijanščina, angleščina, francoščina

Igrajo: Virginie Efira, Adèle Exarchopoulos, Gaspard Ulliel, Sandra Hüller, Niels Schneider, Laure Calamy, Paul Hamy, Arthur Harari

Film je bil predvajan v tekmovalnem programu lanskega festivala v Cannesu.

Justine Triet: »Film govori o tem, kako se spopadamo z vprašanjem svojega izvora. Kako vedno najdemo način, da ga pozabimo, in kako neusmiljeno vedno znova priplava na dan. To je film o identiteti, koreninah. Od kod prihajam, kdo sem, kaj sem naredil in ali lahko začnem znova? /…/ Rada imam, da me film pretrese. Rada se smejim mračnim, tragičnim stvarem, podobno kot se lahko zgodi tudi v resničnem življenju, ko na primer nekdo med pogrebom nenadoma bruhne v smeh.« (Justine Triet)

Savus

Foto: arhiv Savus