četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Savus med bralci

Danes se je v nabiralnikih zasavskih gospodinjstev spet znašel časopis Savus. Malo bolj skromen, kar se strani tiče, pa vendar vsebinsko bogat. O tem, zakaj dva meseca časopisa ni bilo med bralci, je pojasnjeno v uvodniku Marka Planinca.

Podrto leto

Drage bralke in bralci časopisa Savus. Najprej se vam iskreno opravičujemo, ker v marcu in aprilu nismo bili med vami, današnji časopis pa je po obsegu bolj skromen, kot ponavadi.

Korona je zarezala tudi v naše načrte. Ker smo pri izdaji časopisa odvisni od oglaševanja naših oglaševalcev, smo se morali odpovedati izdaji časopisa v preteklih dveh mesecih. Oglaševalci niso imeli česa oglaševati, saj je življenje zamrlo. In še vedno ni na pravih tirnicah.

V našem zavodu se nam je poleg časopisa podrlo še nekaj stvari. Prireditev Punce v jami smo morali predstaviti popoldne pred prireditvijo, ko smo imeli že vse pripravljeno zanjo. Prestaviti smo morali tudi izbor za Zasavca 2019. Odpovedati smo morali letni Jamatlon in Rudarski tek. Eh, leto 2020 se je, pa ne le nam, enostavno podrlo.

Po času omejitev se počasi, ampak res počasi, vračamo na stare tirnice. Ne vem, kaj bo korona prinesla vsakemu od nas. Je pa res, da nam je in bo marsikaj odnesla. Stara resnica je, da so po vsaki krizi bogati še bogatejši in revni še revnejši. In tudi po tej ne bo nič drugače. Jasno si je treba naliti čistega vina. Vse pomoči države bomo drago plačevali naslednjih nekaj let. Na žalost bomo morali plačati tudi za to, da so si nekateri omastili brke. Pravzaprav nič novega, če smo pošteni.

V času krize so se nekateri posamezniki in organizacije, podjetja, izjemno izkazali. Kapa dol vsem, ki so nesebično delali v korist ljudi. Vedno v kriznih situacijah spoznamo, kdo je pravi, kajne? In tudi tokrat smo.

Časopis prinaša pregled najbolj pomembnih dogodkov v Zasavju v zadnjem času. Med njimi je bilo nekaj prav navdihujočih. Zasavci smo kleni ljudje in prepričan sem, da bomo virus kmalu potisnili v pozabo in zaživeli ponovno s polnimi pljuči.

In, seveda, ne smem pozabiti. Iskrene čestitke Trboveljčankam in Trboveljčanom ob njihovem prazniku. Naj praznujejo čim bolj povezani, pa čeprav dva metra narazen.

Marko Planinc

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor