Kadetinje Rokometnega ženskega kluba Zagorje so se v letošnji sezoni uspele kvalificirati v prvo slovensko ligo.

Rokometni ženski klub Zagorje je po mnogih pretresih ponovno sestavil svoje vrste in začel graditi svojo prihodnost na mladih kadrih. V klubu zagotavljamo selekcije kadetinje, starejše deklice A , mlajše deklice A, mlajše deklice C. S tem smo zagotovili, da lahko dekleta letnika 2007 -2013 nemoteno trenirajo, krepijo svoje zdravje in igrajo igro, ki jim je ljuba. Poskrbeli smo tudi za mlajše, saj lahko trenirajo in nabirajo izkušnje v Zasavski rokometni ligi.

Imamo mlade in ambiciozne trenerje, ki s pridom prenašajo svoje bogate izkušnje na igrišču na mlajše selekcije. Dekleta z vestnim in trdim delom na treningih napredujejo iz tedna v teden, kar je v teh starostnih skupinah najpomembnejše.

Ekipa kadetinj je v tej sezoni najstarejša selekcija v klubu. Gre za dekleta, ki igrajo že vrsto let skupaj. So tudi bivše državne prvakinje v mlajši selekciji. V letošnji sezoni pa so naredile preskok v igri in se po nekaj težkih dvobojih uspele kvalificirati v prvo slovensko ligo med 10 najboljših klubov v Sloveniji.

»Z borbeno in nepopustljivo igro so si priborile nastopanje v 1. slovenski kadetski ligi. Svoje boje na igrišču bodo nadaljevale med 10. najboljšimi slovenskim klubi,« je povedal njihov trener Žiga Radulovič.

RZK Zagorje bo tako kot palček med velikani, a vemo, da bomo z dobrim delom z mladimi in lastnim kadrom lahko obdržali mesto med vodilnimi in mnogo bogatejšimi klubi.

Klemen Meško

Foto: RŽK Zagorje