četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Rudar Prometej raste

V delavnici Kovita na Nasipih v Trbovljah že nastaja ogromen kip rudarja, ki bo

varoval trboveljsko dolino. Rudar – Prometej akademskega kiparja Zorana Pozniča dobiva podobo, saj je osnovna 8-metrska konstrukcija postavljena.

V društvu TNM se zavedajo, da obljuba dela dolg. »Potomci ponosnih in pridnih rudarjev se želimo zahvaliti svojim prednikom in jih z velikansko – največjo slovensko plastiko – ohraniti v spominu za vse večne čase,« so zapisali v sporočilu za javnost v društvu.

Od maja letos so člani Društva TNM pod vodstvom predsednice Vesne Jesih, avtor Zoran Poznič in njegovi pridni pomagači opravili že precej dela. »Nekdanji minister in akademski kipar Zoran Poznič je poletje izkoristil za snovanje in kovanje mogočnega Rudarja – Prometeja. Pridno delo avtorja in srčnih kovinarjev iz trboveljskega podjetja Kovit je obrodilo sadove,  prihodnji teden bo novinarjem že na ogled postavljena 8-metrska osnovna konstrukcija, na katero bodo pridni Zasavci v zadnjih mesecih tega leta še »švasali« in »nabijali«. Vse do trenutka, ko bo le ta v vsej svoji svetleči opravi pripravljen za odhod na zanj posebej pripravljeno mesto – visoko nad Trbovljami,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Delo bodo na tiskovni konferenci predstavili avtor Zoran Poznič, direktor podjetja Kovit Sandi Grm in tehnični vodja Franci Zajc ter predstavniki društva Trbovlje novomedijsko mesto.

Veliko donatorjev se je že odzvalo na poziv članov društva za finančno pomoč pri postavitvi spomenika. »Smo na dobri poti – še vedno pa je cilj daleč – 45 tisoč evrov daleč,« pravijo v društvu.

Objavljamo podatke za nakazila:

Društvo Trbovlje novomedijsko mesto, Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje – SI56 6100 0002 4000 184

Savus

Foto: arhiv društva TNM

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor