Policisti so pretekli teden v Zasavju obravnavali deset prometnih nesreč in dve kršitvi javnega reda in miru. Obravnavali so še prijavo groženj, roparsko tatvino v trgovini v Zagorju, preiskovali prekršek zaradi drog in se ukvarjali še z zatajitvijo, podrtim drevesom na cesti, obnemoglim tovornjakom na trojanskem klancu in najdeno denarnico.


PP Hrastnik

V ponedeljek in torek so policisti obravnavali prometni nesreči z materialno škodo na parkiriščih v Hrastniku.

V torek so intervenirali zaradi glasne glasbe na Dolu, kršitve niso ugotovili.

V sredo se je na cesti od Trbovelj proti Hrastniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo nasproti.  Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V četrtek so obravnavali trčenje v divjad na območju Zagorja.


PP Trbovlje

V četrtek so na podlagi odredbe pristojnega sodišča policisti opravili hišno preiskavo pri 33-letniku, v kateri so zasegli pet rastlin, za katere sumijo, da je prepovedana rastlina konoplja. Prav tako je bilo zaseženo več kozarcev, v katerih so bili delci posušene rastline. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

V popoldanskem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost kolesarju. Kolesar se je v nesreči lažje poškodoval, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v SB Trbovlje. Sledi prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali kaznivo dejanje groženj s strani znane osebe.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju ob Savi. O pobeglem povzročitelju policisti še zbirajo obvestila.

V torek v jutranjih urah so policiste obvestili o prometni nesreči z materialno škodo na Izlakah. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu.

Obravnavali so roparsko tatvino v trgovini, kjer je prodajalka poskušala odvzeti odtujene predmete, čemur pa se je osumljenec fizično uprl. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V sredo v jutranjem času so policiste obvestili o stoječem tovornem vozilu, ki je oviral promet na trojanskem klancu. Policisti so usmerjali promet do odstranitve tovornega vozila.

V popoldanskem času so policiste obvestili o podrtem drevesu preko regionalne ceste Izlake-Mlinše, ki so ga odstranili vzdrževalci cest.

Obravnavali so še tri prometne nesreče. Prvo na parkirišču v Zagorju ob Savi, kjer je (še) neznani povzročitelj trčil v parkirano vozilo in kraj zapustil. Nato so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Kisovcu, kjer so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče. V nadaljevanju pa so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila na parkirišču v Hrastniku. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V nočnem času so policiste obvestili o glasnem prepevanju na območju Hrastnika, kar je motilo anonimnega prijavitelja. Policisti niso ugotovili kršitve.

V četrtek v jutranjem času so policisti obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Storilec si je prilastil najden mobilni telefon, ki je bil izgubljen na območju Medvod.

Občanka je na policijsko postajo prinesla najdeno denarnico z vsebino, ki so jo vrnili lastnici.


Savus

Foto: arhiv Savus