Živahnost na šolskem dvorišču OŠ narodnega heroja Rajka in na Podružnični šoli Dol pri Hrastniku je v petek, 1. septembra, pomenila le eno. V šolske klopi so po prekratkih poletnih počitnicah znova vstopili učenci.

Nekateri prvič, a zato nič manj pogumno. Po krajši odigrani dramski igri, ki sta jo uprizorila učiteljica Anja Biljana in učenec Jaka Špacapan, sta na oder prišla župan Marko Funkl in policistka Tatjana Jakupovič. Učencem sta zaželela uspešno, predvsem pa mirno in varno šolsko leto. Vsem so se v spomin zelo vtisnile županove besede, ki je staršem in učencem dejal, da so materialne stvari minljive, medtem ko znanje ostaja.

Pesem Ko si majhen, ki jo je za prav posebne priložnosti napisala učiteljica Irena Senčar, je deklamirala učenka Tinkara Kralj. Pesem pravi: »Ko česa ne zmorem, ne znam, sežem v veliko dlan …« Takrat pa se ji je na odru pridružila ravnateljica Polona Dolanc. Prijela jo je za roko in povedala, da je njena dlan vedno na voljo. Skupaj zmoremo vse, so prepričani na šoli.

Tudi letos se jim je na šolskem dvorišču pridružila maskota Hrastko, ki so se jo še posebej razveselili mlajši učenci. Prvošolcem je ob vstopu v šolo Hrastko nadel rutko. Nato pa so jih razredničarke pospremile v učilnico, kjer so se razveselili darila. Steklarna Hrastnik jim je podarila stekleničko za vodo. Občina Hrastnik pa je vsakemu prvošolcu podarila učni pripomoček Računalo do 20, ki so ga pripravili v S.O.S. šoli pod okriljem Katapulta. Pripomoček ostane na šoli, tako da ga bo lahko koristno uporabljalo več generacij, za kar so učitelji zelo hvaležni.

Savus

Foto: OŠ NHR Hrastnik