sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Kauzer zmagal na tekmi SP v Španiji

Petru Kauzerju je uspelo. Končno je zabeležil prvo svetovno zmago v letošnji sezoni. V soboto, 2. septembra, je bil najboljši na tekmi svetovnega pokala v Seu d’Urgellu v Španiji, kjer je že beležil velike uspehe. Po nekaj slabših tekmah v letošnjem letu se mu je tokrat vse poklopilo in lahko je narisal širok nasmešek na svoja lica.

Tekma v Seu d’Urgellu je bila četrta tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v letošnjem letu. Doslej Peter Kauzer, član KK TKI Hrastnik, ni beležil večjih uspehov. Tokrat pa je veslal odlično. Že v polfinalu je zabeležil tretji čas in se zanesljivo uvrstil v finale.

Tam je vozil res odlično. Nekaj več kot polovico proge je bil poravnan z najboljšimi, potem pa je pritisnil na plin in ob vstopu v cilj prevzel vodstvo. Tudi zadnja dva finalista ga nista premagala in Kauzer je lahko nasmejan slavil novo zmago v svoji dolgoletni uspešni karieri. Za 1,08 je bil boljši od Britanca Josepha Clarka in za 1,54 od Čeha Vita Prindiša. V svojo kolekcijo odličnih uvrstitev je 39-letni Hrastničan vpisal že 27. uvrstitev na stopničke svetovnega pokala.

Dan prej je kanuist Luka Božič osvojil drugo mesto v tekmi kanuistov, ostali slovenski veslači in veslačice pa se niso uvrstili v finalne vožnje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor