Primož Roglič je zmagal na večdnevni dirki v Franciji od Pariza do Nice. Z zmago v sobotni etapi je tlakoval končno zmago na dirki,. Na kateri mu je lani hud padec v zadnji etapi precej prekrižal načrte v sezoni. Pobral se je šele na kronometru na OI v Tokiju.

Tokrat je Primož Roglič privozil do konca v rumeni majici. Vendar je bila tudi današnja, osma etapa dirke Pariz – Nica precej napeta. Na zadnjem klancu je namreč močno napadel drugi v skupni razvrstitvi Simon Yates. Roglič je bil kar v precejšnjih težavah, vendar je s pomočjo klubskega kolega Wouta van Aerta sledil Britancu in zadržal 29 sekund prednosti v skupni razvrstitvi. Tretji v skupni uvrstitvi je bil Kolumbijec Daniel Martinez.

Osemdeseto izvedbo prestižne enotedenske dirke proti soncu je Primož Roglič izpolnil prvi cilj sezone. »Ne gre brez kančka drame. Izredno težka zadnja etapa. A moram priznati, da vseeno veliko lažje in bolj veselo kot nazadnje lani po koncu zadnje etape,« je vidno zadovoljen zmagovalec dirke proti soncu zavedal potem, ko si je oddahnil po naporni zadnji etapi.

»Velikanska zahvala celotni moji ekipi, zlasti Woutu za tole ob koncu. Resnično pol človek, pol motor. Res Wout van Aert zmore prav vse,« se je Primož Roglič zahvalil Belgijcu, ki se je izkazal za pravega ekipnega tovariša.

Roglič je dosegel 62. zmago v karieri, od tega 42 v svetovni seriji, 15 na etapnih dirkah. Sedaj Primoža čakajo granitne kocke na veliki nagradi Denaina, pa še kakšna enodnevna dirka, kjer bo skušal tudi vrniti pomoč klubskim kolegom.

Savus

Foto: fb Primož Roglič