Gozdni požar v Šklendrovcu v občini Zagorje na težko dostopnem terenu je uspelo gasilcem ob pomoči helikopterja Slovenske vojske danes ukrotiti. Vzroke še preiskujejo, kaže pa, da ga je povzročil človek.

V Šklendrovcu v občini Zagorje je zagorelo v soboto zgodaj popoldan. Požar se je na težko dostopnem terenu na gozdni površini hitro širil. Zagorelo je na večjem obsegu, požar se je širil tudi na ozemlje občine Trbovlje. Zagoreli so grmičevje in borovci. Gorelo je od 12 do 15 hektarjev gozda in travnika na nenaseljenem in neprehodnem področju, ki je nedostopno.

S požarom so se v soboto popoldan spopadli gasilci prostovoljnih gasilskih društev Zagorje mesto, Podkum, Padež in Loke, trboveljski gasilci so območje požara preiskovali tudi z letalnikom. Poveljnik Gasilske zveze Zagorje ob Savi Marko Bokal je za RTV Slovenija povedal, da je požar ogrožal tudi stanovanjsko hišo, kjer so gasilci najprej posredovali. Hišo so ubranili in je bila že sinoči zunaj nevarnosti.

Ker v soboto do teme gasilci niso uspeli pogasiti požara, so poskrbeli za gasilsko stražo preko noči, saj je v bližini požara tudi bencinska črpalka MOL.

Zjutraj so spet pričeli u gašenjem. Pri tem jim je priskočil na pomoč tudi helikopter Slovenske vojske. Čez dan so požar imeli pod nadzorom, obstajala so še posamezna žarišča.

Policija je preiskovala vzroke za izbruh požara. Neuradno naj bi ga povzročil človek.

Savus

Foto: Fb PGD Podkum

Video: Boris Gorenc

Video si lahko ogledate na tej povezavi.