»Občina Trbovlje vsako leto z veseljem podpre Pohod z rdečimi baloni in s tem pripomore k ozaveščanju ob mednarodnem dnevu redkih bolezni. V lanskem letu zaradi ukrepov pohoda ni bilo moč speljati, zato smo še toliko bolj veseli vseh aktivnosti, ki bodo v teh dneh potekale v smeri ozaveščanja,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Po pločnikih in poteh lahko v teh dneh opazite narisane rdeče balončke. Ti simbolizirajo pot od občine do Delavskega doma Trbovlje, ki jo običajno prehodijo v sklopu Pohoda z rdečimi baloni. Na oknih Knjižnice Toneta Seliškarja in v avli Delavskega doma Trbovlje si lahko ogledate razstavo risbic, ki so jih ustvarili otroci iz oddelkov prilagojenega programa nižjega izobrazbenega standarda in posebnega programa vzgoje in izobraževanja OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje, OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik in OŠ Tončke Čeč, ter razvojni oddelek Vrtca Trbovlje. Rdeči baloni pa vas bodo spremljali tudi po Ulici 1. junija v Trbovljah.

Katja Barlič, pobudnica in organizatorka Pohoda z rdečimi baloni po Trbovljah pravi: »Zaradi svoje hčerke, ki ima eno izmed redkih bolezni, sem želela sokrajanom približati drugačnost in pomen sprejemanja otrok s posebnimi potrebami in otrok z redkimi boleznimi v naše okolje in družbo. Odziv je bil vsako leto nad pričakovanji.«

In kaj lahko prispevamo sami? Oblecimo se v rdečo barvo in s tem simbolno sporočajmo, da sprejemamo vse otroke, tudi tiste z redkimi boleznimi, ki so v  težkih časih še bolj odrinjeni na rob družbe.

Savus

Foto: Občina Trbovlje