Policisti v Zasavju so imeli ta teden kar precej dela. Ukvarjali so se s tatvinami (sadik, kladiva, električnega orodja, ), travniškimi in dimniškimi požari, nespodobnim vedenjem (tudi na vlaku), vozniki pod vplivom drog in alkohola, prometnimi nesrečami, spori v družini. V Zagorju so izsledili tujca, ki je zaprosil za mednarodno zaščito.

PP Hrastnik

Ponedeljek, 28. 2. 2022

Policiste so obvestili o poškodovanju brunarice in tatvine dveh sadik. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 50 evrov.

Četrtek, 3. 3. 2022

Policiste so obvestili o travniškem požaru. Občan je zažigal travo, ogenj je šel iz nadzora. Pri tem večja materialna škoda ni nastala. Policisti bodo o zadevi obvestili pristojni prekrškovni organ.

PP Trbovlje

Ponedeljek, 28. 2. 2022

Policisti so obravnavali vlom v stanovanje, iz katerega je neznani storilec ukradel kladivo in lastnika oškodoval za okoli 20 evrov.

Obravnavali so tudi tatvino več kosov električnega orodja (vrtalniki, udarna pištola, kompresor, ročno orodje), pri čemer je nastalo za okoli 1000 evrov materialne škode.

Prejeli so prijavo občana o nespodobnem vedenju. Kršitelj je žalil prijavitelja z žaljivkami. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Sreda, 2. 3. 2022

Policiste so obvestili o kršitvi javnega reda na vlaku. Policisti so na ŽP Trbovlje izvedli postopek in ugotovili, da kršitelj ni imel vozovnice, pri kontroli pa se je žaljivo obnašal do sprevodnika. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Četrtek, 3. 3. 2022

Policisti so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila. Odredili so test za ugotavljanje prisotnosti simptomov prepovedanih drog, ki je bil pozitiven, zato so odredili strokovni pregled. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Istega dne so policisti kontrolirali še voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je vozilo upravljal pod vplivom alkohola (0,34 mg/l). Kršitelju so izdali plačilni nalog, začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter prepovedali nadaljnjo vožnjo.

PP Zagorje

Ponedeljek, 28. 2. 2022

Na bankomatu v Kisovcu so našli denar, policisti so ga kot najden predmet zasegli in ugotavljajo lastništvo.

Policiste so obvestili o dimniškem požaru na območju Šentgotarda, materialna škoda ni nastala.

Do požara je prišlo tudi v zapuščenem objektu v Kolovratu. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled ter bodo po vseh zbranih obvestilih seznanili pristojno tožilstvo.

Torek, 1. 3. 2022

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V bližini železniške postaje v Zagorju so izsledili tujca (državljan Egipta), ki je povedal, da bi rad izročil prošnjo za mednarodno zaščito. Z njim so opravili običajen postopek in poskrbeli za namestitev v Azilni dom v Ljubljani.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Sreda, 2. 3. 2022

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje goljufije pri prodaji mobilnega telefona. Oškodovanec kupnine ni prejel. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Četrtek, 3. 3. 2022

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Moravč. Policisti o prometni nesreči, v kateri je nastala materialna škoda, še zbirajo obvestila.

Občanu v Zagorju ob Savi so zasegli zavitek z neznano rjavo grudasto snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi hitri prekrškovni postopek.

PP Litija

Ponedeljek, 28. 2. 2022

Policisti so trikrat obravnavali kaznivo dejanje tatvine, sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo

Obvestili so jih o prometni nesreči z materialno škodo, izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Torek, 1. 3. 2022

Policiste so obvestili o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom.

Obravnavali so spor v družini, izdali so plačilni nalog.

Sreda, 2. 3. 2022

Policiste so obvestili o prometni nesreči z materialno škodo, izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Obravnavali so spor v družini, izdali so plačilni nalog.

Savus

Fotografija je simbolična