sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Razstava slikarske kolonije

Bagrad Arazyan (Armenija), Matej Čepin, Barbara Demšar (oba Slovenija), Sead Emrić (Bosna in Hercegovina), Draga Davitkova Erič, Milan Erič, Anja Jerčič Jakob, Silva Karim, Azad Karim, Tina Konec in Kaja Urh (vsi Slovenija) so bili udeleženci 58. slikarske kolonije Izlake – Zagorje. Danes bodo postavili svoja dela iz kolonije na ogled publiki.

Nocoj ob 18. uri bodo razstavo v galeriji Medija odprli ob obveznem izpolnjevanju pogojev PCT za vse obiskovalce razstave. O razstavi bo spregovoril umetniški vodja kolonije Milan Razboršek. Pred otvoritvijo je dejal: » Slikarska kolonija Izlake – Zagorje je šla v svoji skoraj šestdesetletni zgodovini skozi različne preizkušnje, vendar pa takšnih, kakršnim smo priča zadnji dve leti, še ni bilo. »Zloglasni koroni« sicer ni uspelo zaustaviti do sedaj neprekinjene tradicije, uspelo pa ji je predrugačiti samo izvedbo našega likovnega dogodka. Ustvarjanje v mehurčku ni nekaj novega samo za slikarje, ampak tudi za organizatorja. Desetdnevno druženje umetnikov zato še nikoli ni potekalo tako v dobesednem smislu kot v zadnjih dveh letih. Izletov in spremljevalnih prireditev je bilo manj, ateljejskega dela in internih debatnih seans več. Zopet se je pokazala slikarska iznajdljivost, tako da njihovo sobivanje v mehurčku ni bilo samo vzdržno, ampak tudi interesantno in še posebej delovno intenzivno, nekateri so bili celo tako produktivni, da bi lahko razstavljali samostojno.«

Še eno spremembo je prinesla nova realnost. Organizatorji so pripravili otvoritev razstave namesto na ta veseli dan kulture, 3. decembra, raje ob slovenskem prazniku, 8. februarju.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor