Zavod Savus ob osmem marcu, dnevu žena, pripravlja rekreativno prireditev Punce v jami, ki na svojevrsten način obuja tradicijo praznovanja dneva žena in hkrati tradicijo rudarstva v Zasavju. Drugačno praznovanje dneva žena v rudniški jami med Trbovljami in Hrastnikom bo prav gotovo privlačno za udeleženke iz vse Slovenije.

Ženske imajo v Zasavju od nekdaj posebno težo. Marsikje nosijo več kot tri vogale hiše na svojih plečih. Prav ženske so npr. organizirale prvi rudarski štrajk v Sloveniji.

Rekreativna prireditev Punce v jami ni samo tekmovalna, čeprav organizatorji merijo čas in proglasijo najhitrejše. Ženske lahko jamo tudi samo prehodijo in se družijo. Po teku (hoji) v jami jih čaka druženje, koncert, jamski škrat Perkmandeljc in veliko zasavskega humorja, počastili jih bodo člani Društva copatarjev, razglasili bodo zmagovalke po kategorijah.

Letošnja prireditev Punce v jami bo v soboto, 4. marca 2023. Prijave so že odprte. Ne zamudite druženja, dobrega žura in praznovanja, ki si ga boste zapomnile. Le za ženske, ki jih ni strah izzivov!

Savus

Foto: Vukašin Šobot