OZSČ Hrastnik ima v letošnjem programu dela za člane načrtovana štiri redna strelska urjenja. V soboto, 2. aprila, so izvedli prvo urjenje na strelskem poligonu v precej zimskem vremenu. Prijavljeni člani so se preizkusili v streljanju s pištolo Crvena zastava z vložno cevjo za malokalibrske naboje 5,6 mm na razdalji 25 metrov. Objavljamo prispevek Janija Zoreta.

Vodja strelske sekcije Rudi Senčar je s svojo 6-člansko ekipo (M. Iliševič, G. Koritnik, V. Mrak, B. Skaza, L. Žabkar, J. Žitnik) poskrbel, da sta organizacija in izvedba strelskega urjenja potekala v skladu s predpisi.

Strelskega urjenja se je udeležilo 25 članov, med njimi tudi 3 članice. Tako smo lahko prvič strelsko urjenje s pištolo izvedli v dveh kategorijah: ženski in moški. Razdeljeni so bili v 4 skupine, ki so izvedle streljanje s polurnim zamikom. Prva skupina je pričela s strelskim urjenjem ob 10.00 uri, aktivnost pa se je zaključila nekaj po 12.00 uri.

Najboljše rezultate v moški kategoriji so dosegli Gregor Koritnik (97 krogov), Branko Skaza in Franc Volmut (72 krogov), Vojin Grujič (66 krogov) in Vlado Mrak (65 krogov). V ženski kategoriji pa je najbolj rezultat dosegla Anita Vavtar Abram (57 krogov).

Na zaključku strelskega urjenja je Gregor Koritnik udeležence presenetil s prijetno kulinarično gesto – toplim sadnim čajem in kolački.

Savus

Foto: G. Koritnik in M. Brečko


06