Minuli vikend vreme ni bilo naklonjeno, nič kaj obetavno pa ne bo niti ta konec tedna. Občina Trbovlje občane obvešča, da bodo čistilno akcijo #OčistimoTrbovlje izpeljali v prilagojeni obliki.

Vsem, ki bi želeli sodelovati v čistilni akciji, predlagajo, da akcijo izvedejo v lastni režiji v tem tednu, lahko pa tudi kasneje, ko bodo to dopuščale vremenske razmere.

V tednu pred ponedeljkom, 11. marcem, lahko sodelujoči v akciji vrečke z odpadki odložijo ob vseh avtobusnih postajališčih oz. po predhodnem dogovoru na kateri drugi lokaciji. V dneh od ponedeljka, 11. marca, naprej pa naj udeleženci čistilne akcije odpadke odpeljejo v ZC Neža ali pa sporočijo lokacijo, kjer bodo pustili vrečke z odpadki.

Material za čistilno akcijo (rokavice, vreče za različne odpadke) in majčke #OčistimoTrbovlje bodo lahko občani prevzeli na Občini Trbovlje. Veseli bodo fotografij, ki jih bodo občani poslali na naslov maja.kovac@trbovlje.si.

Še opozorilo – mešane odpadke zbirajo v črnih vrečkah, steklo v zelenih. V modre vreče gre papir in karton, v rumene vreče plastika, kovina, različna plastična in kovinska embalaža (npr. plastenke, kavni lončki, vrečke, folije, pločevinke, tetrapaki). Več o akciji na spletni strani Občine Trbovlje.

Savus

Foto: Arhiv Občine Trbovlje