Ustvarjalci Jadransko-jonskega programa Interreg V-B, bolj znanega pod imenom Adrion, ki je eden izmed instrumentov za izvajanje kohezijske politike EU, so povabili Regionalno razvojno agencijo Zasavje, da se je 6. decembra 2022 v Bologni udeležila predstavitve programa v naslednji finančni perspektivi.

Na srečanju so predstavniki Regionalne razvojne agencije Zasavje predstavila projekt Pronacul na temo Po poti trajnostnih turističnih destinacij naravne in kulturne dediščine v luči izmenjav novih inovativnih pristopov in modelov na podlagi izkušenj projektov na programu Adrion. »Predstavitev Pronacula je temeljila na doseženih rezultatih projekta, učinkih, izvedenih aktivnostih, bodočih aktivnostih ter pilotnih projektih s poudarkom na investicijah s posebnim inovativnim in demonstrativnim značajem,« so sporočili z RRA Zasavje.

Na Forumu so sodelovali vodje projektov, ministri za zunanje zadeve in evropska sredstva, člani Evropske komisije, ustrezni deležniki in širša javnost, ki so predstavili poglede o prihodnosti Strategije in njeni vlogi pri reševanju ključnih vprašanj v regiji Adrion. Dogodek je bil namenjen tudi povečanju prepoznavnosti programa Adrion, možnostih za sodelovanje v naslednjem programskem obdobju, razširitvi območja z dvema novima državama (Severna Makedonija in San Marino) ter opredeljenih sredstvih, ki so na razpolago za potencialne prijavitelje.

Savus

Foto: RRA Zasavje


 

Prejšnji članekKoledar dogodkov – november 2022
Naslednji članekŽe 76 pogumnih punc