torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Koledar dogodkov – november 2022

Leto 2022 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca novembra 2022.

November 2022

Zasavci smo na predsedniških volitvah v prvem in drugem krogu največ glasov namenili Nataši Pirc Musar, film Orkester je na letošnjem 25. Festivalu slovenskega filma prejel tri vesne – za najboljši film, najboljši scenarij, ki ga je napisal režiser Matevž Luzar, in najboljšo fotografijo. To nagrado je prejel hrastniški filmski snemalec Simon Tanšek.

Dobili pa smo tudi nove stare župane. V Zagorju in Hrastniku sta prepričljivo osmi in drugi mandat županovanja dobila Matjaž Švagan in Marko Funkl, v Trbovljah pa je županjo Jasno Gabrič nasledil Zoran Poznič, nekdanji direktor Delavskega doma Trbovlje in nekdanji minister za kulturo. Vlado Poredoš, frontman skupine Orlek, je prejel izjemno cenjeno Ježkovo nagrado.

SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor