Prodajala in posredovala svoj pin

Pretekli teden so imeli policisti v Zasavju kar nekaj dela. Obravnavali so deset manjših prometnih nesreč, petkrat posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, enkrat zaradi nasilja v družini. Trikrat so se ukvarjali s prepovedano konopljo. V Hrastniku so odkrili gojitelja, v Trbovljah so jo zasegli, v Zagorju pa ustavili voznika pod vplivom drog. Poleg tega so vrnili dva mobilnika lastnikoma, kaznovali požigalca trave, pa lastnika psa, ki je ogrizel drugega psa in preiskovali spletno goljufijo.


PP Hrastnik

V sredo je na Logu prišlo do prometne nesreče s pobegom na parkirnem prostoru. Policisti so opravili ogled, ob izsleditvi povzročitelja sledi ustrezen ukrep.

Posredovali so ob kršitvi javnega reda in miru. Močno pijan moški je žalil in zmerjal svojo sorodnico. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na relaciji Zidani Most-Hrastnik, materialna škoda je 250 evrov. Policisti so pobeglega voznika izsledil in opravili ustrezni ukrep.

Policisti so po predhodnem zbiranju obvestil in na podlagi odredbe sodišča izvedli hišni preiskavo pri občanu v Hrastniku zaradi suma posedovanja prepovedanih drog. V hišni preiskavi so zasegli šest rastlin v višini med 90 in 180 cm ter manjšo količino že posušene snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja. Po pridobljeni analizi kršitelja čaka ustrezen postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek so v nočnem času obravnavali kršitev javnega reda in miru. Pijana oseba je kršila nočni red in počitek z vrtenjem glasne glasbe, policisti so mu izdali plačilni nalog. Omenjeni je čez noč nadaljeval s kršitvijo z razgrajanjem po hodniku večstanovanjske zgradbe. Morali so ga pridržati, čaka ga tudi ustrezen postopek o prekršku.

V sredo so v dnevnem času obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelj je žalil in vpil na soseda, zaradi česar ga čaka postopek o prekršku.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine izdelkov v eni izmed kozmetičnih trgovin.

V nočnem času so 27-letnemu Trboveljčanu zasegli delce neznane zelene posušene rastline – sum na prepovedano drogo. Sledi običajen postopek: analiza in ustrezen ukrep.


PP Zagorje ob Savi

V torek so na PP Zagorje prevzeli najden mobilni telefon, ki so ga vrnili lastniku.

Obravnavali so travniški požar v Kotredežu, ki so ga pogasili gasilci. Kršitelju so zaradi kurjenja v obdobju razglasitve večje požarne ogroženosti izdan plačilni nalog.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Hrastnika. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Prevzeli so najden mobilni telefon in ga vrnili lastniku.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru. Znanec po telefonu nadlegoval oškodovanko, zaradi česar se je počutila prestrašeno. Policisti izvajajo ustrezne ukrepe.

V četrtek so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, v katerem je nastala materialna škoda v višini približno 200 evrov.

Obravnavali so prometno nesrečo z udeležbo divjadi, pri kateri je nastala materialna škoda. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju.

Policisti so prejeli so obvestilo o nezanesljivi vožnji voznika Renault Twinga. Voznika so izsledili. V postopku je bil pozitiven na hitrem testu za prisotnost drog, odklonil je strokovni pregled. Čaka ga postopek o prekršku.


PP Litija

V ponedeljek zvečer so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Jevnici, kjer je vinjena oseba doma vpila. Policisti vodijo postopek o prekršku.

V torek so v okolici Dol pri Litiji obravnavali ugriz psa. Odvezan pes je napadel drugega psa na povodcu. Lastnika odvezanega psa čaka postopek o prekršku.

Okoli 15. ure so obravnavali prometno nesrečo pred deloviščem na Zgornjem Logu. Voznik osebnega vozila je zaradi prevelike hitrosti trčil v pred njim stoječe vozilo, ki ga je odbilo še v vozilo pred njim. Ena oseba je bila lažje poškodovana, z reševalnim vozilom so jo odpeljali v UB KC Ljubljana. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Na regionalni cesti Gabrovka – Mirna v bližina kraja Tihaboj so obravnavali povoženje divjadi.

V sredo so v Potoku pri Vačah in na relaciji Pustov mlin – Gabrovka obravnavali primera povoženja divjadi.

Okoli 13. ure so obravnavali prometno nesrečo v križišču Zasavske ceste in Grbinske ceste v Litiji. Voznik kombija je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozečega voznika motornega kolesa, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval.

V okolici Litije so obravnavali sum kaznivega dejanja nasilja v družini. Kršitelju so izrekli prepoved približevanja oškodovancem.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja goljufije. Oškodovanka je preko Facebook market place prodajala mobilni telefon. Neznana oseba je oškodovanko prepričala, da ji je posredovala številko tekočega računa in PIN kodo ter ji tako iz računa vzela nekaj sto evrov.

Vsem svetujemo previdnost pri prodaji ali nakupu preko spleta. Nikoli ne razkrivajte varovanih osebnih podatkov in bančnih podatkov drugim osebam na način, da bi jih storilci lahko uporabili za izvrševanje kaznivih dejanj.

Pogoste so tako opisane prevare z bančnim računom in PIN kodo kot tudi plačilo dostave izdelka, ki ga prodajamo (plačilo preko spletne povezave, ki nam jo pošlje »navidezni kupec«, je izvedeno na lažno spletno stran in ne na stran dostavnega podjetja).

Več o tem najdete na tej povezavi.


Savus

Foto: PU Ljubljana (konoplja v Hrastniku)


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekObnova Pečarjeve ulice