Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel finalistki in finaliste projekta “Učitelj sem! Učiteljica sem!”. Projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika. Med petimi kandidati kar dva Zasavca.

Namen projekta je dati glas učiteljem, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo in z izjemno predanostjo iščejo v učencih njihove najboljše lastnosti, jih spodbujajo k najsijajnejšim dosežkom ter so lahko vzorniki prihodnjim generacijam učiteljev.

Zmagovalec projekta bo Slovenijo zastopal na svetovnem izboru za najboljšega učitelja Global Teacher Prize. Finalistkama in finalistom so se na sprejemu pridružili tudi njihovi učenci, ki so posebej za to priložnost predstavili šolske dejavnosti, ki jih skupaj ustvarjajo.

Letošnji finalistki in finalisti projekta so: Nermin Bajramović (OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik), Vera Granfol (OŠ Gornja Radgona), Hedvika Lopatič (OŠ Brežice), dr. Uroš Ocepek (Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje) in Simon Purger  (OŠ Polhov Gradec).

Sprejemu so prisostvovali predstavniki Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham Slovenija), saj projekt “Učitelj sem! Učiteljica sem!”, katerega namen je širiti dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah, poteka pod njihovim okriljem.

Savus

Foto: Nebojša Tejić/STA