sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Pri gašenju pomaga helikopter

V soboto, 12. marca, je v bližini Zagorja v Šklendrovcu  izbruhnil obsežen požar v naravi, pri gašenju pomaga tudi helikopter.

V Šklendrovcu v občini Zagorje ob Savi je v soboto popoldne malo pred 15. uro v gozdu na težko dostopnem terenu zagorelo v večjem obsegu. Gasilci PGD Zagorje mesto, Podkum, Padež in Loke so v soboto skušali omejiti širjenje požara, ki se je širil na območje trboveljske občine. Gasilci PGD Trbovlje mesto so preiskovali območje požara tudi z dronom.

Kot je povedal poveljnik Gasilske zveze Zagorje ob Savi Marko Bokal za Radio Slovenija, so storili, kar so lahko, ponoči so vzpostavili gasilsko stražo, ponovno so pričeli gasiti v nedeljo zjutraj. Pri gašenju pomaga helikopter Slovenske vojske. Bokal je še dajal, da upajo, da jim bo požar uspelo pogasiti do večera.

Padavin sicer po napovedih vremenoslovcev ni pričakovati niti v naslednjem tednu, tako da se bo suša ob prehodu v koledarsko pomlad še stopnjevala. To ni nič kaj dobra novica za tiste, ki se spopadajo z ognjem.

Na pobočju Šklendrovca je pred leti že gorelo. Takrat so obširno težko dostopno področje gasili več dni tudi s pomočjo helikopterjev. Ti so takrat zajemali vodo iz velikih zbiralnikov vode, ki so jih postavili na nogometnem stadionu v Zagorju. Ogenj so takrat pogasili, vendar je podrastje še vedno tlelo in ga je pogasilo šele prvo večje deževje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor