V Zasavju so dijaki podjetja predstavljali v torek, 21. marca, v podjetniškem pospeševalniku Katapult v Trbovljah. Predstavili so svoje izdelke in povedali zgodbo, o ideji in nastanku podjetja.

Svoje dijaško podjetje so tako predstavile dijakinje ekonomske smeri GESŠ Trbovlje in dijaki STPŠ Trbovlje. Prve so ustanovile podjetje Cordis, v katerem proizvajajo unikatne, ročno izdelane igrače iz recikliranih materialov, kot so bombaž, flis ali pliš. Dobiček od prodaje namenjajo dobrodelnim namenom. Njihova mentorica je Zvezdana Lamovšek.

Dijaki drugega letnika programa strojni tehnik STPŠ Trbovlje pa so predstavili svojo dijaško delniško družbo Unimer. Predstavitev sta vodila predsednik uprave dijaške družbe Matej Strniša in generalni direktor Matic Zamuda. Zbrane sta navdušila z univerzalnim ravnilom, ki lahko nadomesti tudi šestilo. Dijaki so v razvoj in izdelavo tega izdelka vložili ogromno časa. Kot so povedali po srečanju, so s predstavitvijo podjetja dobili nov zagon in dodatne ideje za pot do končnega uspeha. V aprilu načrtujejo prodajo svojih ravnil na šoli in tudi razširitev ponudbe.

ZT