Policisti so se na območju Zasavja ta teden ukvarjali poleg rednega dela še s prometnimi nesrečami, vlomi, tatvinami, onesnaženim potokom, požarom, družinskim nasiljem, grožnjami, glasno glasbo, razgrajanjem in najdenimi denarnicami.

PP Hrastnik

V sredo okoli 14. ure so policiste obvestili o prometni nesreči. Voznik motornega kolesa je zapeljal na asfaltirano muldo ob desni strani, zapeljal po brežini v manjši potok in se telesno poškodoval. Pri tem je nastala materialna škoda za okoli 5000 evrov. Vozniku so izdali plačilni nalog.

V četrtek ob 11.45 so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom v Trbovljah. Neznana voznica je zaradi nepravilnega prehitevanja z desnim vzvratnim ogledalom oplazila vozilo po zadnji levi luči. Na vozilu prijavitelja je nastala materialna škoda za okoli 100 evrov.

Istega dne popoldan je občanka prinesla denarnico, ki jo je našla na Trgu Franca Kozarja v Hrastniku.

Policisti so posredovali zaradi suma družinskega nasilja, kršitelju so izrekli prepoved približevanja.

Policiste so obvestili o napadu na osebo oziroma sumu kaznivega dejanja grožnje. Policisti še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje

V četrtek so obravnavali vlom v poslovne prostore v Trbovljah. Neznani storilec je od 7. do 9. februarja skozi vrata poskušal vlomiti v notranjost, vendar mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Policisti poskus vloga še preiskujejo.

V popoldanskem času so zaradi glasne glasbe posredovali v Hrastniku in 36-letni kršiteljici izrekli globo.

V večernem času so posredovali v Trbovljah, kjer je mladoletnik razgrajal po stanovanju. Med postopkom so zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Neznana snov so zasegli. Zaradi kršitve javnega reda in miru čaka mladoletnika obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Preiskava okrog posedovanja prepovedane droge pa še poteka.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek v jutranjem času so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na parkirišču na Izlakah. Policisti še zbirajo obvestil o pobeglem vozniku in vozilu.

V torek v jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo na območju Gabrovke. Voznik traktorja je zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran osebni avtomobil in na njem povzročil materialno škodo. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Prav tako so policisti posredovali na območju Litije zaradi nepravilno parkiranega vozila, ki je oviral izvoz iz garaže. Lastniku vozila so izdali plačilni nalog.

V nočnem času pa so policiste obvestili o družinskem sporu na območju Zagorja ob Savi. Kršitelja čaka ustrezni ukrep.

V sredo v jutranjem času so policiste obvestili o onesnaženju potoka Medija. Na kraju so bili prisotni tudi gasilci, ki so vzeli vzorce vode. Ti niso pokazali prisotnost nevarnih snovi za živa bitja. O ugotovitvah so policisti obvestili Inšpektorat za okolje, ki bo izvedel aktivnosti iz njihovega področja.

V nadaljevanju so policisti posredovali na območju Zagorja ob Savi zaradi nepravilno parkiranega vozila, ki je oviral izvoz iz garaže.

Obveščeni so bili tudi o izgubi denarnice z dokumenti, ki jo je občan izgubil na avtobusu na relaciji Zagorje – Trbovlje.

Obravnavali so še prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Trojan. Policisti so udeleženemu vozniku ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu.

V četrtek v popoldanskem času so policiste obvestili o poškodbi vozila na parkirišču, ki se je zgodilo na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi.

V večernem času so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom povzročitelja, ki se je pripetila na parkirišču na območju Ljubljane.

Policisti so v nočnem času intervenirali na območju Hrastnika zaradi nesoglasij v družini. Policisti bodo o težavah v družini obvestili pristojni CSD.

V nadaljevanju pa so v nočnem času na območju Kisovca obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom povzročitelja nesreče. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.

PP Litija

V ponedeljek popoldan so v Renkah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je nastala materialna škoda in so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda

Okoli 18. ure se je v Gabrovki pri Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Istega dne so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja osebnega vozila v Litiji, v popoldanskem času pa kršitev javnega reda v zasebnem prostoru, kršitelju so izdali plačilni nalog.

V torek zjutraj so bili obveščeni o požaru gospodarskega objekta v Kandršah, v katerem je nastalo več tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Tega dne so obravnavali še tri prometne nesreče. Eno na parkirišču, kjer je bil lažje poškodovan pešec, drugo z materialno škodo v Spodnjem Hotiču in prometno nesrečo na parkirišču pri dvorani v Litiji, kjer je voznik odpeljal s kraja ne da bi nudil podatke. V vseh primerih vodijo prekrškovni postopek.

V sredo so bili obveščeni o tatvina orodja iz gradbišča v Litiji, ker je nastalo za okoli 3000 evrov škode, in tatvini odpadne kovine iz podjetja v Šmartnem pri Litiji, kjer je nastalo za okoli 1500 evrov škode.

Istega dne so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja osebnega vozila v Litiji.

Savus

Fotografija je simbolična