torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

NAJ

Občina Zagorje ob Savi je 189 šestošolcem zagorskih osnovnih šol ob letošnjem kulturnem prazniku podarila priročnik NAJ, ki sta ga napisali zagorski avtorici Nina Jelen in Anja Kurent.

O knjigi so v založbi Ocean med drugim zapisali, da gre za priročnik, ki mladostnikom na začetku najstništva ponuja izhodišča za razmišljanje o sebi, o tem, kaj se z njimi dogaja, kako lahko vplivajo na svoje življenje in kakšno odgovornost imajo do družbe. Za starše pa je knjiga NAJ dobrodošel pripomoček pri njihovih prizadevanjih, da bi iz zmedenih najstnikov vzgojili odgovorne in prijazne ljudi.

Takole so zapisali ob predstavitvi knjige:

NAJ je za tiste, ki jih razganja sto na uro. In za tiste z energijo utrujenega lenivca.

NAJ je za skrivnosti. In za stvari, ki bi jih zakričali do neba in nazaj.

NAJ je za vse tiste, ki so kdaj veseli, žalostni, zadovoljni, zaljubljeni, zmedeni, jezni, razočarani, utrujeni … Za tiste, ki v vsem vidijo lepo, in tiste, ki v vsem vidijo temo.

NAJ je za tiste, ki plešejo, smučajo, pišejo, zbirajo znamke, snemajo filmčke, berejo, se vozijo z motorji, skejti, na glas prepevajo, igrajo igrice, in za tiste, ki še niso odkrili, kaj jih veseli.

NAJ je za tiste, ki bi radi rešili svet, in tiste, ki jim svet pomeni udoben kavč, knjiga in kakav.

NAJ je za vse. Ker je vsak lahko NAJ. Vsak! Zato bodi NAJ.

Knjigi je priloženo tudi pismo župana Matjaža Švagana, ki je šestošolcem med drugim zaželel veliko užitkov ob prebiranju vrstic, iz katerih se je, kot je priznal, tudi sam veliko naučil, ko je knjigo bral s svojim sinom.

Savus

Foto: Založba Ocean


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor