V Mislinji so 25. junija pripravili prvo tekmo za pokal Argeta tudi za višje kategorije. Kisovške skakalke in skakalci so nastopili uspešno. Lepo so poletno sezono pričeli tudi najmlajši skakalci.

Lara Logar je v okrnjeni članski kategoriji med dekleti osvojila drugo mesto, pri mladincih do 20 let je bil Matija Prosenc deseti, mladinski reprezentant Anej Razpotnik pa v kategoriji do 18 let drugi.

Naslednja tekma za te skakalce, je bila že 30. junija. Na tej tekmi je Lara Logar med članicami zasedla osmo mesto, Matija Prosenc med mladinci prav tako, Anej Razpotnik pa je bil med mladinci tretji. Tekmovalce je spremljal trener Zvone Pograjc, čeprav imajo že vsi tudi svoje trenerje na državni ravni.

Celovec

Že 11. junija pa so se najmlajši kisovški orliči pomerili na prvi tekmi za pokal Alpe-adria, ki poteka na štirih skakalnicah v Avstriji, Italiji in Sloveniji. Na teh tekmah tekmujejo otroci do 11 leta starosti.

Prva tekma je potekala v avstrijskem Celovcu in kisovški orliči so pokazali, da ne bodo tako lahko predali prehodnega pokala za skupno zmago, ki je zaenkrat še vedno v Kisovcu.

Dosegli so odlične rezultate.

Med deklicami 10-11 let si je Bina Mlekuž priskakala drugo, Neža Zupančič pa osmo mesto.

Med dečki do 10 let je Filip Ostrožnik zmagal, Jaka Razpotnik je bil četrti, Jaka Ahac pa trinajsti.

V konkurenci dekli 8-9 let je Manca Vran osvojila drugo, Žana Žerko pa tretje mesto.

V konkurenci dečkov do 9 let pa je zmagal Ožbej Jahn.

Kisovške najmlajše orliče uspešno vodi in trenira Branko Baš.

TL

Foto: arhiv SK Kisovec