Poleti se čas v Knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah suče drugače kot v drugih mesecih v letu. Odpiralni čas je prilagojen, poletni dogodki so povsem drugačni, pa še poletne humanitarne akcije so se lotili.

Odpiralni čas

Ob ponedeljkih in torkih je knjižnica odprta od 12.00 do 19.00 ure, ob sredah, četrtkih in petkih pa od 8.00 do 14.00. Prav tako je spremenjen odpiralni čas enote Doma Svobode. Ob ponedeljkih in torkih je odprta od 16.00 do 19.00, ob sredah, četrtkih in petkih pa od 8.00 do 11.00 ure.

Poletni dogodki v knjižnici

Pravljične urice na letnem kopališču bodo potekale 8. in 15. julija ter 19. in 26. avgusta od 10. do 11. ure.

Pravljične urice z DPM Trbovlje pa bodo pripravili 14. julija ob 10.30 uri (pravljica pri trboveljskih gasilcih in obisk pri potapljačih) in 25. avgusta ob 10. 30 uri (obisk društva Hrtji svet Slovenije in pravljična urica s Hrti).

V galeriji knjižnice je na ogled razstava Srčevk iz Društva zasavskih klekljaric z naslovom Horoskopi.

Humanitarna akcija

V knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje bo potekala čez poletje tudi humanitarna akcija. Od 1. julija do 19. avgusta 2022 bodo zbirali šolske potrebščine za trboveljske otroke.

Organizatorji sporočajo, da bodo veseli rabljenih in novih pisal, zvezkov, radirk, šilčkov, ravnil, škarij, šestil, vodenih barvic, flomastrov, šolskih torb in nahrbtnikov. Zbrano bodo predali Območnemu združenju Rdečega križa Trbovlje in razveselili otroke, ki bodo jeseni prestopili šolske pragove. Potrebščine zbirajo v knjižnici in enoti Svoboda.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekS tovornjakom v potok
Naslednji članekDanes dogaja