Pretekli vikend so se zasavski policisti ukvarjali s šestimi prometnimi nesrečami, med drugim se je voznik s tovornjakom prevrnil v potok. V Hrastniku je zagorelo, v Trbovljah so poškodovali tablo podjetja, se kregali (tudi v Litiji), v Zagorju pa so ustavili pijanega voznika.

PP Hrastnik

V soboto popoldan  so policiste obvestili o požaru. O občanki se je v ponvi na štedilniku vžgalo olje. Gasilci so stanovanje prezračili in odklopili elektriko. Nastala je manjša materialna škoda.

Ob 15.30 so obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega avtomobila je trčil v pravilno parkirano vozilo in odpeljal s kraja nesreče.

V večernem času so  občanu zasegli neznano suho snov (sum konoplja), ki bo poslana v analizo, potem bodo izvedli ustrezen ukrep.


PP Trbovlje

V petek dopoldan je neznanec v Trbovljah poškodoval tablo podjetja ter s tem lastnika oškodoval za okoli 400 evrov.

V soboto zvečer so posredovali  v Trbovljah, kjer je prišlo do spora in prerivanja med osebami, ki so bili vidno pod vplivom alkohola. Ob prihodu policistov se 38-letnik kljub ukazom ni umiril in ni upošteval ukazov, zato so ga pridržali in izrekli globo.

V nedeljo v  dopoldanskem času je občan v Trbovljah našel mobilni telefon znamke Honor. Lastnika pozivajo, da ga prevzame na PP Trbovlje.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali tri prometne nesreče, ki so se pripetile na območju Zagorja ob Savi. V dveh primerih z manjšo materialno škodo, v enem primeru pa je šlo za prometno nesrečo, v kateri se je voznik tovornega vozila  zaradi objektivnega razloga prevrnil s tovornim vozilom v potok in se pri tem  lahko telesno poškodoval.

Policisti so intervenirali na območju Litije zaradi spora v družini. Kršitelju so izdali plačilni nalog, o ugotovitvah pa so obvestili tudi pristojni Center za socialno delo.

V soboto so  pri kontroli prometa kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo zvečer so bili  obveščeni o domnevni glasni glasbi. Ko so prišli na kraj, je niso ugotovili.

Policisti so obravnavali še prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Čemšenika. Po ogledu so odstopili od ugotavljanja dejstev in udeležencu izdali obvestilo.


PP Litija

V soboto dopoldan so obravnavali povoženje divjadi  na relaciji Primskovo – Gornji Vrh.


Savus

Fotografija je simbolična