sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Poletje

Časopis Savus je že med zasavskimi bralci. Tudi junijska številka prinaša precej zasavskih zanimivosti in novic v zvezi z uspešnimi Zasavkami in Zasavci. V njem je pogovor z zagorskim županom ob občinskem prazniku. V časopisu najdete še vrsto drugih informacij o dogodkih, ki so zaznamovali julij v Zasavju. Več pa v uvodniku Marka Planinca.

Poletje

Poletje je seveda čas počitnic in dopustov. Prav vesel sem, ko vidim, kako skrbijo za otroke, predvsem v Trbovljah, kjer DPM pripravlja aktivnosti za mlade someščane vsak delavnik med počitnicami. Naj uživajo. In naj ne gledajo v nebo, kaj nam bo poslalo nad Zasavje, kot delajo starejši.

Marsikdo je letos postal pravi poznavalec vremenskih sprememb, saj nas vreme skoraj vsak dan preseneča. Nevihte so si v juliju sledile iz dneva v dan. K sreči večjih katastrof v Zasavju niso prinesle, čeprav je vsako podrto drevo za nekoga izjemno nadležno. Da ne govorim o razkritih strehah ali vodi v kleteh. Še dobro, da so zasavski gasilci zlata vredni. Vedno pripravljeni pomagati in vedno tam, kjer je potrebna pomoč. Kapa dol. Njihov pozdrav Na pomoč res drži kot pribito!

Hrastničani so praznovali in proglasili še enega častnega občana. Tokrat je to postal Simon Tanšek, ki smo mu že pred nekaj časa podelili tudi naziv Zasavc leta. Iskrene čestitke! In iskrene čestitke tudi vsem drugim dobitnikom priznanj. Vsak je na svojem področju lepšal življenje v svojem okolju.

Vedno znova nas navdušujejo naši kulturniki in športniki. V Zagorju so izpeljali že 60. slikarsko kolonijo. Koliko dela, navdušenja, tenkočutnosti je v teh 60 letih. Morda bodo kdaj praznovali 60 let tudi ustvarjalci festivala Kamerat, ki je čedalje bolj dobro zasidran v Hrastniku in Sloveniji.

Športniki nizajo uspehe tudi v poletnih mesecih. Še posebej tisti, ki se ukvarjajo z borilnimi športi. Tina Baloh si je na Poljskem na evropskih igrah priborila srebrno kolajno. Čestitke!

Čeprav je današnji časopis v straneh malo bolj skromen, vsebinsko ni okrnjen. Prinaša vse pomembno, kar se je zgodilo v Zasavju. In napoveduje nekatere dogodke, ki bodo zanimali širšo zasavsko publiko.

Da ne pozabim. Drage Zagorjanke in Zagorjani, vse dobro ob vašem občinskem prazniku. Lepo praznujte.

Marko Planinc

Foto: Savus


 

Isti avtor