četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Pohod na Janče

Člani Društva Invalidov Hrastnik smo se 26. avgusta odpravili na Janče. Izkoristili smo možnost brezplačne vožnje z vlakom in si priskrbeli vozovnice. Tega smo res veseli.

Zjutraj smo se že ob sedmih odpeljali do Jevnice, od koder smo se veselo zagrizli v breg proti Jančam. Bilo nas je 18, ravno pravšnja skupina. Jutro je obetalo zelo topel dan, a tega pravzaprav nismo čutili, dokler se nismo vrnili do železniške postaje. Na Jančah je pihal vetrc, ki nam je hladil vroča lička, sonce pa nam je posušilo mokre majice.

Imeli smo si veliko povedati, kajti mnogi se že dolgo nismo videli. V gozdu pri spominski plošči smo malo počili, se preoblekli in privlekli iz malhe kakšno »kačjo slino«. Hodili smo dve uri in pol, tako, da je lahko vsak, tudi tisti, ki ima težave s hojo, dohajal.

Na vrhu na Jančah je zelo lepo urejeno, Planinski dom II. grupe odredov ima v oskrbovanju PD Litija. Zelo prijazni in posrečeni napisi so me nasmejali. Prijazen možakar je postregel po domače pri šanku in posedli smo zunaj. Pogled je segel do Ljubljane, v meglici pa so se kazale kamniške Alpe, videlo se je vse od Triglava do Raduhe.

Prijetnih stvari je vedno prehitro konec. Opoldne smo se spustili v dolino, da smo ujeli vlak ob 14. uri. Izlet je pripravila in ga skrbno vodila Zvonka Zupančič s pomočjo Lojzeta Jeraja.

Heda Lamovšek

Foto: arhiv DI Hrastnik

Isti avtor