sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Pohod in streljanje na Podkumu

Korona je vplivala tudi na program aktivnosti in usposabljanja v Zvezi slovenskih častnikov (ZSČ) Zagorje ob Savi. V soboto, 29. avgusta, so pripravili drugi kondicijski pohod z vojaškimi aktivnostmi za vse naše člane in njihove spremljevalke.

Strogo so se držali navodil in priporočil NIJZ, odsvetovali so udeležbo članom s simptomi, ki bi lahko pomenili okuženost s COVID-19 tistim, ki so v zadnjih 14 dneh obiskali kakšno tujo državo in bi bilo zaradi inkubacijske dobe vprašljivo njihovo zdravstveno stanje. Mogoče je bila ravno zaradi tega udeležba manj številna, kot smo jo vajeni. Srečanja se je udeležilo le 14 članov. Vseeno pa smo zadovoljni, da je bila aktivnost strokovno in varno izvedena.

Zbirno mesto je bilo v Podkumu pri gostilni Čop, kjer smo imeli kasneje sklepno zakusko. Odpravili so se na pohod po razglednih točkah okrog Podkuma, na katerih so pripravili delovne točke, kjer je bilo treba ugotavljati razdaljo do določenih objektov in jih nato preveriti z daljinomerom, ali na karti poiskati določene objekte in izmeriti razdalje poti do njih, ali glede na določen azimut ugotoviti, kateri objekti so bili izbrani v nalogi. Ob vrnitvi na izhodišče je bil vsak član preverjen še v streljanju z zračno puško na priročnem strelišču, ki ga je pripravila ekipa, ki je organizirala celoten potek enodnevne aktivnosti.

Vse pohvale organizatorjem, ki so poskrbeli tudi za zaščitne maske in za razkužilna sredstva.

Savus

Foto: OZSČ Zagorje ob Savi

Isti avtor