sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Medijske toplice v roke novih lastnikov

Medijske toplice so prodane. Vest ni nič novega, to smo novinarji že večkrat zapisali. V Zagorju upajo, da je kupec končno pravi in se bo končalo žalostno propadanje kompleksa Medijskih toplic.

Za 400 tisoč evrov je Medijske toplice kupila družba Hoteli in turizem Rogaška. S tem so postali lastniki 24.000 kvadratnih metrov velikega kompleksa. Resnici na ljubo je še največja vrednost toplic prav tamkajšnja voda. In očitno so v Rogaški Slatini ocenili, da je vredna njihove naložbe.

Kot je za STA povedal stečajni upravitelj toplic Igor Bončina sta ločitveni upnik Alos in družba, ki je kupovala toplice v dodatnih pogajanjih določila ceno, ki je zadovoljila oba. Alos je prvotno ponudbo v vrednosti 252.500 evrov zavrnil.

Stečajni upravitelj Bončina je pred časom Medijske toplice že prodal družbi

družbi za posredništvo in trgovino Meru iz Ljubljane. Po prodaji se je na višje sodišče v Ljubljani pritožila Občina Zagorje ob Savi, ki je imela predkupno pravico. Višje sodišče je pritožbi ugodilo in prodajno pogodbo razveljavilo.

Verjetno bodo v zagorski občini z novim kupcem bolj zadovoljni, saj kupec iz Rogaške Slatine, enega najbolj prepoznavnih slovenskih termalnih zdravilišč, medijski kompleks najbrž ni kupil iz špekulativnih namenov. V Zagorju upajo, da ima resne namene vlagati v Medijske toplice in iz njih narediti prepoznaven turistični kompleks, ki bo v ponos novim lastnikom, kraju in občini.

Župan zagorske občine je sicer imel pooblastila občinskega sveta, da se pogaja za nakup toplic. Občina je toplice želela kupiti po zmerni ceni, še bolj pa so navijali za to, da bi se našel kupec, ki bi bil pripravljen vložiti v prenovitev objektov. Še bolje: vložiti v zgraditev novega kompleksa bazenov in turističnih zmogljivosti.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor